Ενεργειακή κρίση; - Μίλα μου για τη πυρηνική ενέργεια!
1.700 επισκέψεις στο άρθρο
Για τη λύση της πυρηνικής ενέργειας, ως απάντησης στη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση, μίλησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, απαντώντας για το αν μπορεί να συμπεριληφθεί η πυρηνική ενέργεια στις μη ρυπογόνες πηγές ενέργειας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απαλλαγή της Ευρώπης από τον άνθρακα, σημείωσε ό,τι το θέμα θα τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο.
Kοινοποίησε το »
Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του euraktiv, ο Μάριο Ντράγκι, τόνισε χαρακτηριστικά ό,τι «εξαρτάται από το είδος της πυρηνικής ενέργειας για το οποίο μιλάμε, αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί πολύς χρόνος».
Ταυτόχρονα, ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, σημείωσε ό,τι «δεν είμαι οπαδός της πυρηνικής ενέργειας, αλλά ούτε και την καταδικάζω», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ό,τι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σε μία περίοδο, κατά την οποία η ενεργειακή κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια το πότε θα τελειώσει.
Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η ενεργειακή κρίση έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στη παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανατιμήσεις όχι μόνο στα ενεργειακά προϊόντα, αλλά σε μία σειρά αγαθών και υπηρεσιών (διάβασε περισσότερα εδώ).
Χρειαζόμαστε ενιαία αποθήκη στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου!
Η μεγάλη ανησυχία για τα άνισα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη σχολιάστηκε και από το Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έκανε λόγο για «ισότιμη προστασία όλων των χωρών της ΕΕ». «Είναι απαραίτητο να αρχίσουμε αμέσως να επεξεργαζόμαστε θεωρίες για μια ενιαία αποθήκη στρατηγικών αποθεμάτων και να κάνουμε μια απογραφή των διαφόρων αποθεμάτων που είναι διαθέσιμα σε διάφορες χώρες», υπογράμμισε.
Να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ήταν ξεκάθαρος και ως προς τη στροφή της Ευρώπης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (διάβασε περισσότερα εδώ). «Μακροπρόθεσμα, πρέπει να επικεντρωθούμε σε μια στρατηγική για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ό,τι «για πολλές χώρες είναι δύσκολο να εγκαταλείψουμε άμεσα το φυσικό αέριο, αλλά είναι σαφές ό,τι πρέπει να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».