TESSe2b - Thermal Energy Storage Systems for Energy Efficient Buildings. Σύστήμα παροχής Θέρμανσης, Ψύξης και Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ)

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο TESSe2b.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του TESSe2b και ανακαλύψτε περισσότερα για το καινοτόμο έργο.

Eρευνητικό Ερωτηματολόγιο

Διαβάστηκε από 1999 αναγνώστες -

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο TESSe2b το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός συστήματος για παροχή θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) σε κατοικίες.

 
Τι είναι το έργο TESSe2b;
Καινοτόμο σύστημα το οποίο συνδυάζει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αποθήκευση θερμικής ενέργειας.

Το έργο TESSe2b στοχεύει στην ανάπτυξη ενός συστήματος για παροχή θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) χρησιμοποιώντας αποθήκευση θερμικής ενέργειας και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή και γεωθερμική ενέργεια), ελεγχόμενα από ένα προηγμένο υποσύστημα διαχείρισης «έξυπνης» ενέργειας, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε κατοικίες.  

Το σύστημα αυτό στοχεύει στον κλιματισμό των κατοικιών και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα
α) πιο αποτελεσματικά,
β) εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα,
γ) με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Προβλέπεται να είναι πιο συμπαγές (compact) από τα παραδοσιακά συστήματα, καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο, καθώς και να είναι  «σπονδυλωτό»  (modular), προκειμένου να προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικές διαστάσεις και ενεργειακές απαιτήσεις. Επιπλέον, το υποσύστημα διαχείρισης και ελέγχου θα επιτρέπει την εύκολη χρήση του συστήματος κλιματισμού και ΖΝΧ.
 

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ένα έργο αυτού του είδους και αυτής της διάστασης προϋποθέτει κατ ανάγκη μια συνολική εκτίμηση των επιδράσεών του, η έρευνα αποσκοπεί στο να εκτιμήσει το βαθμό αποδοχής της λύσης του έργου TESSe2b στα τέσσερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα), όπου θα εφαρμοστεί η έρευνα.

Οι κλιματολογικές συνθήκες των διαφόρων χωρών, καθώς επίσης και η δημογραφική πολυμορφία των συμμετεχόντων θα ενισχύσει τη σημασία των αποτελεσμάτων και θα συνδράμει στην αξιολόγηση και στην κατάλληλη τροποποίηση της λύσης που προτείνει το έργο TESSe2b, σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο έργο απαντώντας στην έρευνα πατήσετε εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ