Φορητή ανεμογεννήτρια για αυτονομία (VIDEO)

Διαβάστηκε από 3379 αναγνώστες -

Μία νέα φορητή ανεμογεννήτρια, με ικανότητα να παράγει 5 Watts, έχει ως στόχο να δώσει μία νέα λύση αυτονομίας στους καταναλωτές.

 
Ελαφριά, πτυσσόμενη και με γρήγορο άνοιγμα, μία νέα φορητή ανεμογεννήτρια φιλοδοξεί να αποτελέσει μία βιώσιμη λύση, για αυτονομία σε περιοχές όπου δεν υπάρχει δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όταν αναζητούμε φορητές λύσεις για αυτονομία, συνήθως επικεντρωνόμαστε στην αγορά των φωτοβολταϊκών, όπου νέα προϊόντα λανσάρονται συνεχώς, με την τεχνολογία να βελτιώνεται και τις τιμές να μειώνονται.

Το νέο πρωτοποριακό προϊόν όμως, θέλει να βάλει στο «παιχνίδι» και τις ανεμογεννήτριες, αναδεικνύοντάς τες, ως αξιόπιστες λύσεις και ιδανικές για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα, όπου υπάρχει αρκετός άνεμος.

Η εξέλιξη της αγοράς, άλλωστε, αναμένεται να οδηγήσει και σε νέες αντίστοιχες τεχνολογίες που θα επιτρέπουν και την περαιτέρω μείωση των τιμών, για ακόμα πιο οικονομικές λύσεις.

Όσον αφορά την εν λόγω ανεμογεννήτρια, ζυγίζει σχεδόν 2 κιλά, έχει το μέγεθος μιας ομπρέλας και την ικανότητα να παράγει 5 Watts σε ταχύτητα ανέμου 18 χλμ ανά ώρα. Μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί είτε για να φορτίσει απευθείας συσκευές, είτε μια μπαταρία 24 Wh.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τον τρόπο λειτουργίας της:


 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ