Η φορητή συσκευή που συνδιάζει τον ηλιακό συλλέκτη, την μπαταρία, τον μετατροπέα και ρυθμιστή φορτίου σε μία ενιαία φορητή μονάδα.

Ηλιακό πάνελ SolPad

Φορητή συσκευή ηλιακής αποθήκευσης

Διαβάστηκε από 5930 αναγνώστες -

Η συσκευή SolPad Mobile προσφέρει μια αναβαθμισμένη λύση ηλιακής φόρτισης και μπαταρίας τόσο για το σπίτι όσο και για αυτόνομες εφαρμογές.

 
Η ηλιακή ενέργεια είναι πολύ σημαντική ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αποθηκευτεί. Τι θα γινόταν όμως είχαμε στη διάθεσή μας ένα φορητό εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας, το οποίο θα μπορούσαμε να το κουβαλάμε ακόμη και σε ιδιαίτερα απομονωμένες περιοχές;

Για αυτούς που επιθυμούν μια ηλιακή λύση για φόρτιση των κινητών gadgets οι επιλογές αυτή τη στιγμή  στην αγορά είναι χιλιάδες.
Εκείνοι όμως που θέλουν να φορτίσουν μεγαλύτερες συσκευές, όπως κάτι που να τροφοδοτεί φορητό υπολογιστή, ψυγείο, ή ακόμα και την τηλεόραση, ο αριθμός των επιλογών τους είναι πολύ μικρότερος. 

Προς το παρόν όλα τα προϊόντα βασίζονται γύρω από την αγορά του ηλιακού συλλέκτη και της μπαταρίας ξεχωριστά.

Ωστόσο, οι επιλογές για μεσαίου μεγέθους ηλιακές λύσεις ολοένα και αυξάνονται, γι αυτό το λόγο η  SolPad ετοιμάζεται να δεχθεί προ-παραγγελίες για κινητά προϊόν, τα οποία ενσωματώνουν το ηλιακό πάνελ, την μπαταρία, και τον μετατροπέα και ρυθμιστή φορτίου σε μία ενιαία φορητή μονάδα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προϊόντα SolPad  συνδυάζουν μια ηλιακή γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας (τα φωτοβολταϊκά κύτταρα), ενσωματωμένο σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, ρυθμιστή φόρτιση, μετατροπέα, και μπαταρία σε μια ολοκληρωμένη μονάδα, οι οποίες μπορούν επίσης να συνδέονται μεταξύ τους για μεγαλύτερες απαιτήσεις ισχύος.

Η Home έκδοση, η οποία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, προορίζεται για ηλιακό συλλέκτη ταράτσας και αποθήκευση ενέργειας (πάνελ 330W και μπαταρία 500Wh, συνδεδεμένα μαζί για να σχηματίσουν ένα πίνακα μεγέθους σπιτιού), ενώ η επικείμενη Mobile έκδοση είναι κατάλληλh για αυλή, αίθριο, μπαλκόνι, και εκτός δικτύου περιπτώσεις.

Η SolPad Mobile έκδοση, αποτελείται από ηλιακό πάνελ 72W και μπαταρία 600Wh, καθώς και από τα συστήματα inverter και ελέγχου, μαζί με ένα hotspot WiFi, ένα φως LED, και έναν ενδιάμεσο υποστηρικτή που μιλά με τον χρήστη.

Η μονάδα μετρά 28 "με 21" και ζυγίζει 25 κιλά, έτσι δεν είναι ακριβώς μια συσκευή τσέπης, αλλά μπορεί να παρέχε καθαρό ημιτονοειδές δίκτυο ποιότητας με AC σήμα κατευθείαν από δύο εξόδους της μονάδας ( 2000W αιχμής και 1000W συνεχούς) και να παραδώσει συνεχές ρεύμα από δύο "ταχείας φόρτισης" θύρες USB, ώστε να είναι έτοιμη να τροφοδοτήσει πολλές τυποποιημένες συσκευές στο σπίτι.

Μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους πολλαπλές μονάδες, επιτρέποντας τη δημιουργία ενός ηλιακού μικρο-πλέγμα για να καλύψουν μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες.

Δείτε το video παρουσίασης. (VIDEO)



 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ