Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα, γλυπτά και κατασκευές από 33 αρχιτέκτονες, που η παρουσία τους στην ελληνική αρχιτεκτονική ξεκινάει από τη δεκαετία του 1930 και φθάνει μέχρι σήμερα.

H εταιρεία EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. στην έκθεση ως χορηγός.

Η EUROPA χορηγός στην έκθεση αρχιτεκτόνων

Διαβάστηκε από 1664 αναγνώστες -

Μέγας χορηγός της έκθεσης θα είναι η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε.

 
     Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, συνεχίζοντας την σταθερή πορεία του για σφαιρική προβολή του έργου σύγχρονων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων διοργανώνει έκθεση – δημοπρασία η οποία παρουσιάζει τις άγνωστες εικαστικές τους δημιουργίες.
Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα, γλυπτά και κατασκευές από 33 αρχιτέκτονες, που η παρουσία τους στην ελληνική αρχιτεκτονική ξεκινάει από τη δεκαετία του 1930 και φθάνει μέχρι σήμερα. Την διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες Διονύσης Σοτοβίκης, Μαριάννα Μηλιώνη και Ηλίας Κωνσταντόπουλος.
Η έκθεση-δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο atelier kykladon 8 (ο εκθεσιακός χώρος της οδού Κυκλάδων στην Κυψέλη, που αποτελούσε την κατοικία-ατελιέ της γλύπτριας Ιωάννας Σπητέρη). Το σημαντικό αυτό κτίριο σχεδιάστηκε το 1955 από τον Αριστομένη Προβελέγγιο, ανακαινίστηκε το 2009 από τον Διονύση Σοτοβίκη και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της μοντέρνας ελληνικής αρχιτεκτονικής.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 και η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. Όλα τα έργα που θα παρουσιαστούν αποτελούν  δωρεές των αρχιτεκτόνων και οικείων τους. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ε.Ι.Α.
Η έκθεση θα συνοδεύεται από έγχρωμο κατάλογο με φωτογραφίες των έργων που θα εκτεθούν και η δημοπρασία θα γίνεται ηλεκτρονικά.

www.profil.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ