Η Schneider Electric στο «Layer One Data Center»

Διαβάστηκε από 1488 αναγνώστες -

Τις τάσεις στον χώρο των Data Centers και το σύγχρονο τοπίο υποδομών ΙΤ, παρουσίασαν στις ομιλίες τους, τα στελέχη της Schneider Electric.

 
Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, συμμετείχε ως πλατινένιος χορηγός για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο συνέδριο «Layer One Greece 2016», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Στο φετινό συνέδριο παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι τεχνολογικές τάσεις καθώς και οι πιο πρόσφατες εξελίξεις που αναδιαμορφώνουν τη στρατηγική των επιχειρήσεων σχετικά με τις υποδομές ΙΤ που αξιοποιούν.

Από την πλευρά της Schneider Electric, ο κ. Γιώργος Δριτσάνος, ITB Vice President της Schneider Electric για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κατά την έναρξη του συνεδρίου, απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, σκιαγραφόντας το σύγχρονο τοπίο υποδομών ΙΤ.

Περνώντας στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, τη σκυτάλη έλαβε ο κ. Θανάσης Τσικόγιας, Data Center Solutions Architect της Schneider Electric, ο οποίος από κοινού με τον κ. Βαγγελή Φλώρο, Project Manager και HPC Team Lead από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας ενημέρωσε το κοινό για τις σύγχρονες τάσεις στον χώρο των Data Centers, παρουσιάζοντας το πράσινο κέντρο δεδομένων του ΕΔΕΤ.

Η συγκεκριμένη, καινοτόμα εγκατάσταση βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Λούρο στην Ήπειρο και λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του ποταμού και ταυτόχρονα ψύχεται από τα νερά του ποταμού, εξοικονομώντας έως και 70% της απαραίτητης ισχύος. Με αυτό το πρωτοποριακό Data Center, η ΕΔΕΤ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες cloud προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και την ερευνητική κοινότητα, καθώς και υπηρεσίες disaster recovery, αξιοποιώντας τις σύγχρονες «πράσινες» λύσεις της Schneider Electric για την καλύτερη δυνατή χρήση της ενέργειας που καταναλώνεται στις υποδομές ΙΤ.
Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης ο κ. Γιώργος Δριτσάνος συμμετείχε σε συζήτηση σε πάνελ κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν συνολικά για τις τεχνολογίες αιχμής πού διατίθενται σήμερα στις επιχειρήσεις καθώς και για τις αλλαγές που συντελούνται στο τοπίο της στρατηγικής υποδομών IT.
 
Στο συνέδριο παρευρέθησαν και συμμετείχαν επαγγελματίες από το χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών,όπως Network Administrators και IT Managers εμπορικών εταιριών και βιομηχανιών, αλλά και τεχνικοί διευθυντές και άλλα στελέχη του χώρου.

Σχετικά με την Schneider Electric

H Schneider Electric είναι ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό. Με 27 δις Ευρώ πωλήσεις το 2015, οι 160.000+ εργαζόμενοί της εξυπηρετούν τους πελάτες της σε περισσότερες από 100 χώρες, βοηθώντας τους να διαχειρίζονται την ενέργεια και τις διεργασίες τους με τρόπους που να είναι πιο ασφαλείς, αξιόπιστοι, αποδοτικοί και βιώσιμοι. Από τον πιο απλό διακόπτη έως το πιο σύνθετο λειτουργικό σύστημα, οι τεχνολογία, το software και οι υπηρεσίες μας βελτιώνουν τον τρόπο που οι πελάτες διαχειρίζονται και αυτοματοποιούν τις λειτουργίες τους. Οι διασυνδεδεμένες τεχνολογίες μας αναμορφώνουν τις βιομηχανίες, μετασχηματίζουν τις πόλεις και βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων. Στην Schneider Electric, αυτό το αποκαλείτε Life Is On.

www.schneider-electric.com
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ