Το πρωτότυπο κατάλυμα βρίσκεται στην ¶ρτα.

Οι αγροτουριστικές κατοικίες λειτουργούν από το Δεκέμβριο του 2007

Τα ιγκλού βρίσκονται σε υψόμετρο 730 μέτρων

Ιγκλού από ξύλο & πέτρα!

Διαβάστηκε από 3084 αναγνώστες -

Πρόκειται για κτίρια που έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής και που για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί αρχέγονα υλικά: Ξύλο και Πέτρα, υλικά τα οποία αφθονούν στη γύρω περιοχή.

 
Ιγκλού στα Τζουμέρκα;
Μιλάμε για ιγκλού μιάς και οι ευφάνταστες ιδιαίτερες κατοικίες στην πλατεία του χωριού Κιστάδες στην ¶ρτα, βρίσκονται σε υψόμετρο που φτάνει τα 730 μέτρα.

Έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής, με κύρια υλικά το ξύλο και την πέτρα. Το συγκρότημα αποτελέιται από 4 αυτόνομες κατοικίες χτισμένες στη μέση μιας ειδυλλιακής κοιλάδας με έλατα, σε μια περιοχή με μηδενική φωτορρύπανση. Ο εσωτερικός χώρος είναι αυτόνομος, κυκλικός και πυραμοειδείς για την σωστή ροή της ενέργειας στο χώρο ενώ έχουν και γυάλινη οροφή που προσφέρει θέα στον έναστρο ουρανό. 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΞΥΛΟ:

Το ξύλο έχει μικρή θερμοχωρητικότητα ως υλικό, σε αντίθεση με τα συμβατικά υλικά, όπως μπετόν και πέτρα, που έχουν μεγάλη θερμοχωρητικότητα, το οποίο σημαίνει ότι το ξύλινο σπίτι θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα.

ΠΕΤΡΑ:
Είναι υλικό ηχομονωτικό και θερμομονωτικό και ο όγκος της μπορεί να μετριάσει ακραία καιρικά φαινόμενα. Απαιτεί μικρή συντήρηση, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο χρόνο με ισχυρή αντισεισμικότητα και δεν είναι τυχαίο που αυτό το εξαιρετικό υλικό συμβολίζει ιδέες για καταφύγιο και μονιμότητα.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ