Η γραμμική κίνηση που δημιουργείται στην TYER WIND μετατρέπεται αποδοτικά σε περιστροφική ή παλινδρομική.

Νέος τύπος ανεμογεννήτριας με «φτερά» (VIDEO)

Διαβάστηκε από 6036 αναγνώστες -

Η νέα πρόταση της TYER WIND διαφέρει από ό,τι έχουμε συνηθίσει, καθώς κατά τη λειτουργία της, πετάει σαν το... κολίμπρι!

 
Γνωρίζοντας τις κλασσικές ανεμογεννήτριες, η πρόταση της TYER WIND, είναι εντυπωσιακή και διαφέρει. Αντί να χρησιμοποιείται ο άνεμος για να περιστραφεί μία ομάδα φτερώτων, η νέα αυτή ανεμογεννήτρια μιμείται την κίνηση των φτερών από το κολίμπρι. Το κολίμπρι θεωρείται το πιο «ενεργειακά αποδοτικό» πτηνό και αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιλέχθηκε σαν πρότυπο.

Η γραμμική κίνηση που δημιουργείται στην TYER WIND μετατρέπεται αποδοτικά σε περιστροφική ή παλινδρομική, σύμφωνα με την ομάδα που την έχει αναπτύξει. Τα στοιχεία που παραθέτονται για τον τρόπο λειτουργίας είναι ελάχιστα αλλά το παρακάτω βίντεο αποδίδει καλά την βασική αρχή λειτουργίας. Ο σχεδιασμός έχει βασιστεί σε μοντέλο που έχει αναπτύξει ο Anis Aouini, σχεδιαστής επίσης των ανεμογεννητριών Saphonian.

Η ιδέα αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας για κάλυψη ηλεκτρικών αναγκών για το σπίτι ή την επιχείρηση μας έχει σε γενικές γραμμές θετική αντιμετώπιση. Ενδεχομένως αυτή η πρόταση να έχει καλύτερη τύχη από  προηγούμενες προσεγγίσεις για εφαρμογές μικρής – μεσαίας κλίμακας.

Δείτε σε βίντεο την ανεμογεννήτρια της Tyre Wind:



 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ