Με μια τυπική λειτουργική απόδοση της τάξης του 21,7%, η νέα μεγάλη ανακάλυψη του υβριδικού περοβσκίτη όπως λέγεται είναι ήδη καλύτερη σε απόδοση.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τον περοβσκίτη στο νέο ηλιακό κύτταρο είναι από μεθύλιο και αμμωνία.

Περοβσκίτης VS πυρίτιο

Διαβάστηκε από 1646 αναγνώστες -

Ο καθηγητής φυσικής του Berkeley δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα σχετικά νέο, αλλά γνωστό υλικό με εκπληκτικά υψηλές αποδόσεις.

 
    Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, καθώς και ερευνητές εργαστηρίων , έχουν δημιουργήσει  ένα υβριδικό φωτοβολταΪκό κύτταρο από ένα συνδυασμό υλικών που ισχυρίζονται ότι θα είναι κατά 26% αποδοτικότερο. Λέγεται μάλιστα ότι το συγκεκριμένο φωτοβολταΪκό κύτταρο μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί επάνω σε επιφάνειες επομένως να τοποθετηθεί σε ηλιακά πάνελ κάνοντάς τα πολύ αποδοτικά. Ακόμη λέγεται ότι είναι φθνηνότερα σε σχέση με τα συμβατικά και είναι πιο εύκολα στη τοποθέτηση. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της ανακάλυψης αυτής  είναι το ότι βρίσκονται σε θέση να συλλέγουν και να μετατρέπουν την ενέργεια από το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος του φωτός. Ο καθηγητής φυσικής του Berkeley δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα σχετικά νέο, αλλά γνωστό υλικό με εκπληκτικά υψηλές αποδόσεις. Με μια τυπική λειτουργική απόδοση της τάξης του 21,7%, η νέα μεγάλη ανακάλυψη του υβριδικού περοβσκίτη όπως λέγεται  είναι ήδη καλύτερη σε απόδοση κατά 10 έως 20% έναντι της αποδοτικότητας των τυποποιημένων πολυκρυσταλλικού τύπου κυττάρων από πυρίτιο σε πάνελ που χρησιμοποιούνται σήμερα. Η απόδοση είναι υψηλότερη από οποιαδήποτε άλλο κύτταρο - 21,7%-, δηλώνει ο καθηγητής Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μία καινοτομία που θα εφαρμοστεί πλήρως στο άμεσο μέλλον.
 
Πηγή : UC Berkeley
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ