Top 5 ηλεκτρικών στην Ευρώπη

Διαβάστηκε από 2206 αναγνώστες -

Μειωμένες εμφανίστηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το Νοέμβριο του 2016, με τις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας, όμως να μένουν στα ίδια «χέρια».

 
Η ευρωπαϊκή αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατέγραψε περισσότερες από 18.500 πωλήσεις το Νοέμβριο του 2016, αριθμός που είναι μικρότερος κατά περίπου 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Η πτώση όμως θεωρείται αναμενόμενη και εκτιμάται ότι συνεχίστηκε και τον προηγούμενο μήνα, καθώς στα τέλη του 2015 είχαν ανακοινωθεί και παρασχεθεί μία σειρά από κίνητρα υπέρ της αγοράς ηλεκτροκίνητων σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Όσον αφορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες πάντως, η κατάταξη στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων διατηρήθηκε για έναν ακόμη μήνα, σταθερή, με τις BMW, Mitsubishi, Renault, VW και Nissan να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στο top 5.
  • BMW i3. Χάρη στις μαζικές πωλήσεις στη Νορβηγία (1.014 οχήματα), το i3 της BMW κέρδισε τον τρίτο τίτλο best-seller μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες, αυτή τη φορά με 2.092 αυτοκίνητα να ταξινομούνται συνολικά σε όλη την Ευρώπη. Εκτός από τη Νορβηγία, άλλες αγορές όπου διακρίθηκε το i3, ήταν η Γερμανία (291 παραδόσεις), τη Γαλλία (117) και η Αυστρία (97 παραδόσεις,).
  • Mitsubishi Outlander PHEV. Το ιαπωνικό SUV κατάφερε να υπερκεράσει το Renault Zoe αυτή τη φορά, αρπάζοντας το ασημένιο μετάλλιο του Νοεμβρίου, με 1512 νέες ταξινομήσεις. Ο αριθμός δείχνει αύξηση 7% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, αλλά πτώση της τάξης του 48% σε ετήσια βάση, καθώς οι πωλήσεις στο τέλος του περασμένου έτους είχαν «εκτοξευθεί» από τα νέα κίνητρα στην Ολλανδία και τη Σουηδία. Παρά τις απώλειες στην ολλανδική αγορά πάντως, το Outlander κατάφερε να πιάσει τριψήφιους αριθμούς σε τέσσερις χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο).
  • Renault Zoe. Κατά 30% μειώθηκαν οι ταξινομήσεις των Ζoe σε ετήσια βάση, το Νοέμβριο, με 1.438 αυτοκίνητα να πωλούνται σε όλη την Ευρώπη. Οι αγοραστές φαίνεται να περιμένουν και τη νέα έκδοση εκτεταμένης αυτονομίας και έτσι το διάσημο ηλεκτρικό μοντέλο εμφάνισε πτωτική τάση το Νοέμβριο, ο οποίος εκτιμάται ότι συνεχίστηκε και το Δεκέμβριο. Καλές ήταν οι επιδόσεις του πάντως, στη Γερμανία (303 ταξινομήσεις), τη Δανία (137) και τη Νορβηγία (100), όχι όμως και αρκετές για να αντισταθμίσουν την πτώση στην εγχώρια αγορά της Γαλλίας (547 μονάδες).
  • VW Passat GTE. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen εξακολουθεί να σημειώνει καλά αποτελέσματα. Εκτός από τις συνήθεις Σουηδία (295 οχήματα) και Νορβηγία (173) το συγκεκριμένο μοντέλο της Volkswagen εμφάνισε και την καλύτερη επίδοσή του για φέτος στην Ολλανδία, με 363 νέες ταξινομήσεις. Κάπως έτσι, κατάφερε να φτάσει και στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη, με 1.067 αυτοκίνητα να ταξινομούνται συνολικά.
  • Nissan Leaf. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μοντέλο σχεδόν 6ετίας, το οποίο και αναμένεται σύντομα να ανανεωθεί, το Leaf συνεχίζει να κερδίζει σημαντικά μερίδια της αγοράς, εμφανίζοντας και αύξηση της τάξης του 57% το Νοέμβριο του 2017 και σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Με μεγάλες εκπτώσεις σε πολλές αγορές της Ευρώπης, όπως η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία, το ηλεκτρικό της Nissan, έφθασε τις 1.030 ταξινομήσεις το Νοέμβριο, αποδεικνύοντας ότι εάν η τιμή είναι σωστή, οι πωλήσεις μπορούν να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ