Τρελά Gadgets Εξοικονόμησης Ενέργειας

Διαβάστηκε από 2561 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/11/2017

Οικολογικό πολύμπριζο, gadgets για το καζανάκι και την βρύση, ηλιακό πληκτρολόγιο και πολύπριζο µε τηλεχειριστήριο. Δες τα 5 πρωτότυπα gadgets τώρα!

 
  • Ηλιακό ασύρματο πληκτρολόγιο
Το ασύρµατο πληκτρολόγιο της Logitech δε χρειάζεται µπαταρίες. Το µόνο που χρειάζεται είναι µια µικρή ποσότητα φωτός ακόµα και εσωτερικού χώρου. Αλλά ακόµα και στο απόλυτο σκοτάδι, το πληκτρολόγιο έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί για τρεις ολόκληρους µήνες πριν χρειαστεί να το φορτίσετε. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του είναι τα υλικά του που το καθιστούν πλήρως ανακυκλώσιµο, ώστε µετά τη λειτουργία του να µην επιβαρύνει το περιβάλλον. Το πληκτρολόγιο συνοδεύεται από ένα πρόγραµµα που σας ειδοποιεί για τα επίπεδα της µπαταρίας έτσι, ώστε να ξέρετε πότε χρειάζεται φόρτιση, αν και η παραμικρή πηγή φωτός είναι αρκετή για να λειτουργεί για πολύ μεγάλα διαστήματα. 
  • Πολύπριζο µε τηλεχειριστήριο όπου µε το πάτηµα ενός κουµπιού απενεργοποιούμε όλες τις συσκευές του σπιτιού!
Ένας τρόπος να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια είναι απενεργοποιώντας όλες τις συσκευές που αφήνουµε σε κατάσταση αναµονής, όπως είναι το στερεοφωνικό µας, η τηλεόραση ή ο υπολογιστής µας. Συχνά όµως αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς ορισµένες συσκευές πρέπει να τις βγάλουµε από την πρίζα που µπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, πίσω από κάποιο έπιπλο, κάτω από το γραφείο ή και σε διάφορα άλλα δύσκολα σηµεία. Η Belkin βρήκε τη λύση δηµιουργώντας ένα πολύπριζο µε τηλεχειριστήριο, στο οποίο µπορούµε να συνδέσουµε όλες αυτές τις συσκευές και µε το πάτηµα ενός κουµπιού να τις απενεργοποιήσουµε καθώς φεύγουµε από το δωµάτιο ή από το σπίτι. Το συγκεκριµένο µοντέλο κοστίζει περίπου 25 ευρώ.
  • Γνωρίζεις το Y plug; Είναι οικολογικό πολύμπριζο που μας υπενθυμίζει ποιες συσκευές είναι ενεργοποιημένες και καταναλώνουν ενέργεια.
Το Y Plug είναι κατασκευασµένο από PLA, ένα συνθετικό υλικό από καλαµπόκι ή ζαχαροκάλαµο, που έχει την ιδιότητα να βιοδιασπάται. Αλλά αυτό δεν είναι το µοναδικό οικολογικό χαρακτηριστικό του. Το πολύπριζο έχει δύο παραλλαγές. Στην πρώτη, το ίδιο το πολύπριζο λάµπει καθ¶ όλη τη διάρκεια που κάποια συσκευή, που είναι συνδεδεµένη σε αυτό, καταναλώνει ενέργεια. Έτσι, µας θυµίζει ότι αρκετές από τις ηλεκτρικές µας συσκευές, ακόµα και όταν είναι σε κατάσταση αναµονής, καταναλώνουν ενέργεια και µας προτρέπει να τις απενεργοποιήσουμε εντελώς. Στη δεύτερη παραλλαγή, το πολύπριζο έχει µια µικρή οθόνη που καταγράφει την κατανάλωση ενέργειας ανά ώρα από τις συνδεδεµένες συσκευές. Με ένα απλό άγγιγµα της οθόνης, ο χρήστης µπορεί να δει την ποσότητα που καταναλώνει η κάθε συσκευή ξεχωριστά. Πρόκειται δηλ. για ένα πολύ έξυπνο πολύπριζο µε οικολογική συνείδηση που µπορεί να µας βοηθήσει να µειώσουµε το οικολογικό µας αποτύπωµα.
  • Υπάρχουν gadgets ακόμα και για το καζανάκι και την βρύση που βοηθούν να εξοικονομούμε νερό.
Με δύο πολύ απλά gadgets για τη βρύση και το καζανάκι µπορούµε να εξοικονοµήσουµε
πολύ µεγάλες ποσότητες νερού βοηθώντας το περιβάλλον αλλά και την τσέπη µας. Συγκεκριμένα, ο αισθητήρας που τοποθετείται στη βρύση µας γλιτώνει µέχρι και 85% κατανάλωση αφήνοντας το νερό να τρέχει µόνο όταν το χρειαζόµαστε. Αν χρειαζόµαστε συνεχή ροή, ο διακόπτης απενεργοποιείται µε ένα απλό στρίψιµο. Ο διακόπτης που τοποθετείται στο καζανάκι επιτρέπει τη ροή, µόνο όσο κρατάµε το καζανάκι πατηµένο, χωρίς να σπαταλάει µεγάλες ποσότητες νερού, όταν δεν τις χρειαζόµαστε. Σε µια οικογένεια 4 ατόµων, η οικονοµία φτάνει τα 30.000 λίτρα ετησίως, περίπου δηλαδή στο 70%! 

Ποίο από τα gadgetakia που μόλις γνώρισες  θα ήθελες να έχεις;
Ποιο σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

Tags: ECO GADGETS
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συσκευή ελέγχει την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου!

Ηλιακή ομπρέλα που φορτίζει το κινητό σου!

Γίνε ο άρχοντας του camping με την πιο cool ηλιακή σκηνή!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Εσύ ξάπλα στη σκιά και η ομπρέλα σου φορτίζει το κινητό!

Υφάσματα σου φορτίζουν από κινητό μέχρι...ιστιοπλοϊκό

Gadgets που «δουλεύουν» κάνοντας ... ηλιοθεραπεία!

Drone κάμερα μικρότερη απ` το κινητό σου!

Τρελά Gadgets σπιτιού για 2πλό κέρδος!

Ηλ. Ποδήλατο: “Συνδέσου” και ξεκίνα το πετάλι!

Σκηνή για camping φορτίζει όλες σου τις ηλεκτρικές συσκευές!

`Μαγική` βαλβίδα νερού!

«Πράσινα» gadgets για την παραλία… Τρεεελάθηκα!

«Πράσινα» gadgeτάκια με ... υπερδυνάμεις!

Κάνεις σκέιτ και φορτίζει το κινητό!

Πρωτότυπα gadgets από τον ήλιο!

Ηλεκτρικό ποδήλατο με την μπαταρία στην...πλάτη!

Ηλιακή συσκευή που φωτίζει κάθε γωνία του σπιτιού!

Υπολογιστής σε μέγεθος… χωριού

Φορτίζεις παντού! Κινητό, tablet και ό,τι άλλο θες!

Βρες το δωμάτιο των ονείρων σου

περισσότερα »