Χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα ενεργειακής αποδοτικότητας

Διαβάστηκε από 10420 αναγνώστες -

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ΕΤΕπ για τη διαμόρφωση  χρηματοδοτικών εργαλείων για έργα ενεργειακής αποδοτικότητας, εκφράστηκε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της με τον υπουργό ΠΕΝ, Πάνο Σκουρλέτη.

 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με επικεφαλής τον Ιωάννη Καλτσά, προϊστάμενο του τμήματος χρηματοδοτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της Τράπεζας, η οποία στηρίζει τα σημαντικά έργα ανάπτυξης που υλοποιούν Δημόσιες  ενεργειακές επιχειρήσεις, καθώς και για τις νέες προτάσεις που εξετάζει έπειτα από συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε από την ΕΤΕπ για τη διαμόρφωση  χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να υλοποιηθούν έργα ενεργειακής αποδοτικότητας, σε συσχετισμό και με τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου (ν.4342/2015) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με τον νόμο, δίνεται προτεραιότητα στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου με σχεδιασμό και συγκεκριμένο ποσοτικό προσδιορισμό. 

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε την μεγάλη σημασία που έχει η συνέχιση, αλλά και η μεγέθυνση των χρηματοδοτικών παρεμβάσεων της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει ουσιαστικά την γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφορικά με την προώθηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας στο Δημόσιο, το υπουργείο είναι σε θέση να συμβάλει σε συνεργασία και με τα άλλα υπουργεία, στη διαμόρφωση της καλύτερης προσέγγισης για την χρηματοδοτική υποστήριξη αυτής της σημαντικής προσπάθειας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ