Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συντόνισε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να θεσμοθετηθεί το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατΆ οίκον».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος.

Ο νέος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο απερχόμενος Υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης.

ΥΠΕΝ: αλλαγή ηγεσίας και απολογισμός

Διαβάστηκε από 1512 αναγνώστες -

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ακόμη την ανάγκη για συζητήσεις σχετικά με την Εγχώρια Ενεργειακή πολιτική και την ανάγκη για μία δημόσια διοίκηση με επιχειρησιακή ικανότητα.

 
    Ο απερχόμενος Υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, παραδίδοντας στο νέο Υπουργό Γιώργο Σταθάκη κατά την τελετή, έκανε έναν απολογισμό του έργου του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Σωκράτης Φάμελλος, με τον νέο ανασχηματισμό, αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος.Ο νέος Υπουργός Αναφέρθηκε πέραν των άλλων σε  πρωτοβουλίες και ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως για παράδειγμα στο σχέδιο για την Αττική και στην σημαντική αξιοποίηση των πόρων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατΆ οίκον». Επίσης, μίλησε για τους Στρατηγικούς σχεδιασμούς και την επίτευξη μιας «Ενιαίας Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Αγοράς». Πιο συγκεκριμένα, στο θέμα του Αγωγού φυσικού αερίου TAP, αποσαφηνίστηκαν και τροποποιήθηκαν αρκετά σημεία ανάμεσα στους επενδυτές και το Eλληνικό Δημόσιο, με αποτέλεσμα την βελτίωση ορισμένων προϋποθέσεων για την υλοποίησή του έργου εν γένει. Τόνισε ακόμη την ανάγκη για συζητήσεις σχετικά με την Εγχώρια Ενεργειακή πολιτική και την ανάγκη για μία δημόσια διοίκηση με επιχειρησιακή ικανότητα, προσανατολισμένη στην επίτευξη στόχων. Γενικότερα, ο απερχόμενος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στάθηκε στα εξής θέματα:
  • Στρατηγικός σχεδιασμός για την «Ενιαία Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Αγορά»
  • Νομοθετικό έργο εναρμονισμένο στις σχετικές οδηγίες της ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση και
  • Ακύρωση του μνημονιακού νόμου για τη «Μικρή ΔΕΗ»
  • Εγχώρια Ενεργειακή πολιτική
  • Αυτονομία μη διασυνδεδεμένων νησιών(για την ενεργειακή αυτονομία των μη διασυνδεδεμένων νησιών)
  • Χωρικός σχεδιασμός( Ολοκληρώθηκε σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του ν. 4269/2014 που αφορά στο σύστημα χωρικού σχεδιασμού )
  • Ορυκτός Πλούτος(αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με έναν τρόπο σύγχρονο και βιώσιμο, στο πλαίσιο που οριοθετούν οι βασικές αρχές της πολιτικής ηγεσίας)
 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ