Η Ινδία θα παραμείνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για τα φωτοβολταϊκά το 2017.

Ηλιακή εγκατάσταση σε ταράτσα στην Ινδία

Κι άλλα ηλιακά πάνελ στην Ινδία

Διαβάστηκε από 5193 αναγνώστες -

Aναμένεται να προστεθούν πάνω από 100mW εγκατεστημένης ισχύος, όπου θα φέρουν αύξηση της τάξης του 90% σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2016.

 
Το Πρόγραμμα Επιχειρήσεων της Κυβέρνησης της Ινδίας, Central Electronics Limited (CEL),  πρόκειται να διεξάγει διαγωνιστικές διαδικασίες ώστε να δοθούν άδειες για  νέες εγκαταστάσεις μέχρι τον Μάιο.

Τα βασικά στοιχεία της προσφοράς  αναφέρονται σε ηλιακά πάνελ οροφής με εγκατεστημένη ισχύς 100 MW, τα οποία θα τοποθετηθούν σε κτίρια γραφείων και σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Τα έργα επιτρέπεται να έχουν ελάχιστο μέγεθος 50 kw, ενώ κάθε επιμέρους προσφορά περιορίζεται είτε μέσα σε τρεις πολιτείες, είτε για έργα που συνδυάζουν δυνατότητες εγκετεστημένης ισχύος  των 20 MW.

Αυτή είναι η τελευταία, σε μια μακρά σειρά σημαντικών προσφορών αναφορικά με ηλιακά πάνελ οροφής στην Ινδία, καθώς η χώρα προσπαθεί να ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες στην προσπάθεια να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος της να εγκαταστίσει ισχύ της τάξης των 40 GW μέχρι το 2022.

Οι ταρίφες για τα φωτοβολταϊκά έπεσαν μειώθηκαν, φτάνοντας περίπου όσο και των άλλων ΑΠΕ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι στους πρώτους μήνες του 2017 θα πέσουν κι άλλο, κάτι που θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την περαιτέρω ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στη χώρα.

Κάτι, όμως, που προκαλεί ανησυχία στους αναλυτές είναι η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης των καθυστερημένων πληρωμών από πολλές εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ