Οι φορτιστές με ισχύ 350kW θα έχουν την δυνατότητα να φορτίζουν όλα τα οχήματα πιο γρήγορα σε σχέση με τους φορτιστές που είναι τώρα σε χρήση.

Φορτιστές «δρόμου»

Διαβάστηκε από 6382 αναγνώστες -

Ο βασικός σκοπός της επένδυσης είναι να ενθαρρυνθεί κάθε υποψήφιος αγοραστής αυτοκινήτου αλλά και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες και να πιστέψουν στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

 
     Έξι από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης ετοιμάζουν ένα δίκτυο ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, οι βιομηχανίες BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, Volkswagen Group, Audi και Porsche έχουν βάλει στόχο να τοποθετήσουν ταχυφορτιστές 350 kW σε 400 ευρωπαϊκές πόλεις. Ο βασικός σκοπός της επένδυσης είναι να ενθαρρυνθεί η μαζική αγορά και να πιστέψει στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Τοποθετώντας λοιπόν τους φορτιστές σε οδικά δίκτυα και κεντρικές αρτηρίες πόλεων, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια, αφού θα φορτίζονται «επί του δρόμου» στην ουσία. Οι φορτιστές αυτοί θα έχουν το πλεονέκτημα, λόγω του συστήματος συνδυασμένης φόρτισης, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκινήτων. Με αυτό το πλεονέκτημα θα μπορούν όλοι οι ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων κάθε μάρκας να πάρουν λίγο από την «αίγλη» της ταχείας φόρτισης επί του δρόμου. Λέγεται ότι το δίκτυο που ετοιμάζεται θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Το σχέδιο για εγκατάσταση φορτιστών το υποστηρίζει απαρεγκλίτως και η κυβέρνηση των Η.Π.Α., πιστεύοντας πως μία τέτοια εγκατάσταση θα κάνει τους πολίτες να στραφούν στην αγορά ηλεκτροκίνητων και να «πάρουν τους δρόμους». Η σύμβαση έργου που έχουν υπογράψει οι αυτοκινητοβιομηχανίες ορίζει την έναρξη εργασιών για το επόμενο έτος. Το 2020 τα πρώτα σημεία φόρτισης θα κάνουν την εμφάνισή τους.

ΠΗΓΗ
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ