10 δισ. δολάρια από τον πλουσιότερο επιχειρηματία του πλανήτη για την κλιματική αλλαγή

1.912 επισκέψεις στο άρθρο

Στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνδράμει ενεργά ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.com, με δωρεά 10 δισ. δολαρίων.

Όπως δήλωσε ο πλουσιότερος επιχειρηματίας του πλανήτη, τα χρήματα θα αφιερωθούν για τη χρηματοδότηση επιστημόνων, ακτιβιστών και άλλων οργανώσεων που μάχονται για το κλίμα.

«Θέλω να εργασθώ, μαζί με άλλους, για την ενίσχυση ήδη γνωστών τρόπων αλλά και την αναζήτηση νέων τρόπων για την αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ο Τζεφ Μπέζος σε ανάρτησή του στο Instagram.

H περιουσία του Μπέζος υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 130 δισ. δολάρια και το ποσό που αφιερώνει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 8% της περιουσίας του. 

Ορισμένοι εργαζόμενοι της Amazon έχουν απευθύνει έκκληση στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon να κάνει περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος. Εν συγκρίσει με άλλους δισεκατομμυριούχους, το φιλανθρωπικό έργο του Μπέζος είναι περιορισμένο, με τη μεγαλύτερη δωρεά -πέραν των 10 δισ. δολαρίων για την κλιματική αλλαγή- να αφορά τι δέσμευση για 2 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2018 για τη στήριξη άστεγων οικογενειών και τη χρηματοδότηση ανέγερσης σχολείων.

Πηγή: naftemporiki.gr