Δύο έξυπνα εργοστάσια της Schneider Electric αναγνωρίστηκαν ως κορυφαία

2.635 επισκέψεις στο άρθρο

Δύο έξυπνα εργοστάσια της Schneider Electric αναγνωρίστηκαν ως κορυφαία παραδείγματα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στο World Economic Forum.

  • Το εργοστάσιο στο Le Vaudreuil, της Γαλλίας, έχει βραβευτεί ως ένα από τα εννιά κορυφαία και πιο προηγμένα εργοστάσια που πρωτοπορούν στην επιτυχημένη εφαρμογή των τεχνολογιών της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
  • Το εργοστάσιο στο Wuhan της Κίνας, αναγνωρίστηκε ως αναπτυσσόμενοπρότυπο των έξυπνων εργοστασίων τόσο στην Κίνα όσο και πέραν από αυτήν.
  • Η SchneiderElectric γίνεται μέλος ενός elite δικτύου από «εργοστάσια-φάρους» που προσφέρουν γνώση και τις καλύτερες πρακτικές στη βιομηχανία
 
Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της 12ης  συνάντησης του παγκόσμιου φόρουμ Νέων Πρωταθλητών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Tianjin, στην Κίνα, πως το εργοστάσιο της εταιρείας στο Le Vaudreuil της Γαλλίας επιλέχθηκε μεταξύ των εννιά κορυφαίων και πιο προηγμένων εργοστασίων που ενσωματώνουν τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στη σύγχρονη παραγωγή.
 
Τα εργοστάσια αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως «Φάροι Καινοτομίας» γιατί έχουν εφαρμόσει εκτενώς ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, διατηρώντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των στρατηγικών καινοτομίας τους. Το εργοστάσιο της SchneiderElectric στο Le Vaudreuil εισήγαγε τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), που επιτρέπει στους χειριστές να αποκτήσουν εικόνα στις λειτουργίες, τη συντήρηση και την κατανάλωση ενέργειας σε διάφορες τοποθεσίες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση του κόστους συντήρησης κατά 30% καιστην παράλληλη αύξηση της συνολικής απόδοσης του εξοπλισμού κατά 7%.
 
Η SchneiderElectric παρουσιάζει την επιτυχημένη εφαρμογή των τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης για να οδηγήσει τα έξυπνα εργοστάσια του μέλλοντος
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “SummerDavos” ή αλλιώς της 12ης Ετήσιας Συνάντησης Νέων του WorldEconomicForum, συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, διαμορφωτές πολιτικής και ειδικοί από περισσότερες από 80 χώρες και συμμετείχαν σε κορυφαίου επιπέδου συζητήσεις με θέμα “ShapingInnovativeSocietiesintheFourthIndustrialRevolution”. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση εκτιμάται ότι θα αποφέρει 3.7 δισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία μέσω της αυξημένης παραγωγικότητας. Από μια λίστα 1.000 εταιρειών, επιλέχθηκαν τα κορυφαία εργοστάσια του μέλλοντος και βραβεύθηκαν ως «Φάροι Καινοτομίας» με βασικό κριτήριο την επιτυχημένη εφαρμογή των τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης με τέτοιο τρόπο ώστε να είχαν οικονομικό και λειτουργικό αντίκτυπο.
 
Το εργοστάσιο της Schneider Electric στο Le Vaudreuil της Γαλλίας βραβεύτηκε ως ένα από τα εννιά κορυφαία και προηγμένα «εργοστάσια-φάροι», τα οποία εφάρμοσαν τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Στο εργοστάσιο εγκαταστάθηκαν τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία όπως το Eco StruxureTM Augmented Operator Advisor, το οποίο επιτρέπει στους χειριστές να αξιοποιούν την επαυξημένη πραγματικότητα για να επιταχύνουν τη λειτουργία και τη συντήρηση, επιτυγχάνοντας αύξηση της παραγωγικότητας μεταξύ 2% και 7%. Παράλληλα, η πρώτη εφαρμογή του Eco StruxureTM Resource Advisor προσφέρει έως και 30% εξοικονόμηση ενέργειας και συμβάλλει στη συνεχή βελτίωση με την πάροδο των ετών.
 
Αντίστοιχα, το εργοστάσιο της Schneider Electric στη Wuhan, στην Κίνα, αναγνωρίστηκε από την κοινότητα εμπειρογνωμόνων του forum ως αναπτυσσόμενος "φάρος" για την πρωτοποριακή υιοθέτηση τεχνολογιών smartmanufacturing στην Κίνα. Το εργοστάσιο στη Wuhan επιλέχθηκε ως ο πρώτος ψηφιακός σταθμός στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού της Schneider Electric πριν από δύο χρόνια και αξιοποιεί την αρχιτεκτονική EcoStruxureTM forIndustry της Schneider Electric λειτουργώντας ως πρότυπο για τα έξυπνα εργοστάσια τόσο στην Κίνα αλλά και πέρα από αυτήν. Στο εργοστάσιο έχουν εφαρμοστεί λύσεις ΙΙΟΤ και Cloud για την απόδοση και την αξιοπιστία του εξοπλισμού που απέδωσαν την επένδυσή τους μέσα σε έξι μήνες.