Από το 2014 και μετά, κάθε χρονιά, η Schneider Electric απονέμει μετάλλια στους δρομείς οι οποίοι ολοκληρώνουν τον Μαραθώνιο του Παρισιού

Ένας «πράσινος» μαραθώνιος

Διαβάστηκε από 1720 αναγνώστες -

SchneiderElectricParisMarathon 2017: ένας πιο «πράσινος» μαραθώνιος με έμφαση στη διαφορετικότητα των φύλων

 
  • Ο ετήσιος αγώνας, χρόνο με το χρόνο,γίνεται όλο και πιο φιλικός προς το περιβάλλον, στοχεύοντας σε ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2019
  • Ο Schneider Electric Paris Marathon είναι ο πρώτος μαραθώνιος που υποστηρίζει ενεργά την ισότητα των φύλων και την κίνηση #HeForShe

Για πέμπτη χρονιά, η SchneiderElectric, ο παγκόσμιος ειδικός στην ενεργειακή διαχείριση και τον αυτοματισμό, ήταν ο επίσημος χορηγός τίτλου του μαραθωνίου του Παρισιού, του εμβληματικού αγώνα των 42.195 χιλιομέτρων που διασχίζει την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Ως ο δεύτερος μεγαλύτερος μαραθώνιος παγκοσμίως, μετά από αυτόν της Νέας Υόρκης, ο SchneiderElectricParisMarathon υποδέχθηκε φέτος 57.000 δρομείς, 25% των οποίων ήταν γυναίκες.

Για τον αγώνα του 2017, η SchneiderElectric είχε μια αυστηρή δέσμευση να κάνει τον μαραθώνιο πιο οικολογικό, ενώ ταυτόχρονα να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ισότητα των φύλων μέσω διάφορων καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Αντισταθμίζοντας το 70% των εκπομπών άνθρακα
Ως μια εταιρεία απόλυτα προσηλωμένη στη βιωσιμότητα, η SchneiderElectric συνεργάστηκε με τον αθλητικό οργανισμό AmaurySportOrganisation (A.S.O.), ώστε να αντισταθμίσει το 70% των εκπομπών άνθρακα που δημιουργήθηκαν κατά την εκδήλωση (18.200 τόνοι από τους 26.000 τόνους), μέσω επιτόπιων δράσεων. Αυτές οι εκπομπές, ισοδύναμες με εκπομπές 26.000 ταξιδιών Παρίσι – Νέα Υόρκη, προέρχονται από τα ταξίδια των διαγωνιζόμενων και των συνοδών τους στη διοργάνωση, καθώς και από τα logistics. Έχοντας αντισταθμίσει το 50% των εκπομπών άνθρακα του μαραθώνιου το 2016, η SchneiderElectric και ο A.S.O. σχεδιάζουν να αυξήσουν προοδευτικά αυτό το ποσοστό ώστε να πετύχουν ένα ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα το 2019.

Με τη βοήθεια του LivelihoodsCarbonFund, ενός συνασπισμού 10 γαλλικών εταιρειών που εργάζονται για την επαναφορά των οικοσυστημάτων σε αναπτυσσόμενες χώρες, η SchneiderElectric επέλεξε να δράσει στην Κένυα, μια συμβολική χώρα για τους δρομείς, για τη συγκεκριμένη καμπάνια. Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ClimatePal, παρείχαν φούρνους “Hifadhi”, οι οποίοι μειώνουν την ποσότητα ξυλείας που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα κατά 60%, σε 60.000 σπίτια. Στα οφέλη που απολαμβάνουν οι 30.000 χωρικοί που έλαβαν τους φούρνους περιλαμβάνονται η μείωση των κομμένων και καμένων δέντρων, όπως και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ενώ η SchneiderElectric πρόκειται να εμπλακεί σε οκτώ πρωτοβουλίες για την αναφύτευση μαγκρόβιων δέντρων και τη βελτίωση των αγροτικών πρακτικών.
 
Ο πρώτος μαραθώνιος που υποστηρίζει ενεργά την ισότητα των φύλων και το κίνημα #HeForShe
Ο μαραθώνιος είναι μια από τις σπάνιες αθλητικές εκδηλώσεις στις οποίες άνδρες και γυναίκες διαγωνίζονται από κοινού έχοντας να αντιμετωπίσουν τον ίδιο ακριβώς αριθμό χιλιομέτρων, την κοινή επιθυμία να επιτύχουν καθώς και τον ίδιο πόνο αλλά και την ίδια ευχαρίστηση!
Έχοντας την ιδιότητα του #HeForSheIMPACTChampion, η SchneiderElectric ένωσε τις δυνάμεις της με τον A.S.O. με σκοπό να στηρίξει το κίνημα #HeForShe, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στα τέλη του 2014. Το πρόγραμμα #HeForSheενθαρρύνει τους άνδρες να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση της ισότητας των φύλων ξεκινώντας με την υπογραφή ενός μανιφέστου. Από την έναρξη του προγράμματος, εκατοντάδες εκατομμύρια άνδρες έχουν εγγραφεί σε αυτό παγκοσμίως.

Η κοινή δέσμευση που ανέλαβαν η SchneiderElectric και ο A.S.O. για να προωθήσουν την ισότητα των φύλων περιλαμβάνει τρείς προληπτικές δράσεις:
Εξασφάλιση της ισότητας των φύλων στα βραβεία του μαραθωνίου (έως €50.000), με ισόποσες αμοιβές για γυναίκες και άνδρες.
Προώθηση της ισότητας στην κάλυψη των βραβείων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διασφαλίζοντας ότι τόσο η τελετή που θα διοργανωθεί για τους άνδρες νικητές όσο και εκείνη που θα πραγματοποιηθεί για τις γυναίκες νικήτριες θα μεταδοθούν αμφότερες ζωντανά.

Τη συμμετοχή στην έκθεση LeSalonduRunning, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ParisExpoPortedeVersailles το τριήμερο πριν τη διεξαγωγή του μαραθωνίου, με booth #HeForShe, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την ισότητα των φύλων στoν αθλητισμό.
 «Ευχόμαστε όλοι οι συμμετέχοντες να διασκέδασαν και να απόλαυσαν τον αγώνα ενώ προτρέπουμε τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικότερα την επόμενη χρονιά», ανέφερε ο OlivierBlum, ChiefHumanResourcesOfficer στη SchneiderElectric. «Θα θέλαμε ο μαραθώνιος του Παρισιού να γίνει η αθλητική εκδήλωση με τη μεγαλύτερη ισότητα φύλων στον κόσμο».

Το μετάλλιο του 2017: ένα αντικείμενο για συλλογή
Από το 2014 και μετά, κάθε χρονιά, η SchneiderElectric απονέμει μετάλλια στους δρομείς οι οποίοι ολοκληρώνουν τον Μαραθώνιο του Παρισιού. Φέτος, ο Γάλλος σχεδιαστής PierreCharpin δημιούργησε ένα υπέροχο σχέδιο αντλώντας έμπνευση από τη συλλογική και την ατομική ενέργεια των 57.000  αθλητών. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυρκαγιές σε δάση των ΗΠΑ και του Καναδά

Ποδήλατα απορροφούν τη ρύπανση!

Ρεκόρ δενδροφύτευσης στην Ινδία!

Σφαγή 295 φαλαινών στα νησιά Φερόε!

Αύξηση στη θερμοκρασία των ισπανικών υδάτων!

Το 10% των ψαριών που αλιεύονται πετιούνται πίσω στους ωκεανούς

Η «Κοιλάδα του Θανάτου» βρίσκεται στην Καλιφόρνια!

Η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία για την παραγωγή άνθρακα!

Νέα Υόρκη: Επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων σε έργα ΑΠΕ

Ισοτιμία κόστους ηλεκτροκίνητων και συμβατικών αυτοκινήτων το 2018;

Επτά στις 10 επιχειρήσεις στην Κίνα απέτυχαν στους περιβαλλοντικούς ελέγχους

Ολλανδία: Τα τρένα κινούνται με τη δύναμη του ανέμου

Μεταχειρισμένες μπαταρίες οχημάτων για...οικιακή χρήση!

Σε μεγάλο κίνδυνο τα κοράλλια της Μεσογείου!

Σύμπραξη της LG με την Ορχήστρα Λαχανικών του Λονδίνου!

Ένα από τα μεγαλύτερα παγόβουνα πρόκειται να σπάσει!

Συρία: To πρώτο νοσοκομείο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια

Αποχωρούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

Το μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό πάρκο, τώρα στην Κίνα!

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει τον ύπνο!

περισσότερα »