Η τεχνολογία Multi Flow Technologie που είναι ενσωματωμένη στον υβριδικό μετατροπέα GEN24 Plus επιτρέπει αφΆ ενός τις ροές ενέργειας ταυτόχρονα προς όλες τις κατευθύνσεις και αφ` ετέρου τη σύζευξη AC/DC του συσσωρευτή

Εντυπωσιακή πρωτιά με την υψηλότερη ως τώρα διαπιστωμένη απόδοση

1.465 επισκέψεις στο άρθρο

Η Fronius κατακτά με την BYD την 1η θέση στην αξιολόγηση του πανεπιστημίου HTW του Βερολίνου για οικιακά φ/β συστημάτων με μπαταρίες .

Τα αποτελέσματα από την «Energy Storage Inspection 2020» που διεξήγε το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Μηχανικών και Οικονομικών του Βερολίνου (HTW) έχουν κοινοποιηθεί από τις αρχές Μαρτίου. Ο υβριδικός μετατροπέας Fronius Symo GEN24 10.0 Plus και το BYD Battery-Box H11.5 διακρίθηκαν στις δύο μελέτες περιπτώσεων αναφοράς κατακτώντας την 1η και τη 2η θέση.
 
 
Ανεξάρτητα ινστιτούτα δοκιμών έλεγξαν τη συνολική απόδοση 21 συστημάτων οικιακών συσσωρευτών και ανέλυσαν τη συνδυαστική λειτουργία φωτοβολταϊκών μετατροπέων και συσσωρευτών των 14 κατασκευαστών που συμμετείχαν σε αυτήν τη διαδικασία. Στη μελέτη υπογραμμίζεται η σπουδαιότητα της ενεργειακής απόδοση των συσσωρευτών ηλιακής ενέργειας και επισημαίνεται το εξής: «Κατά τη χρήση ενός συστήματος με χαμηλότερη απόδοση οι ετήσιες απώλειες λόγω της μετατροπής ανέρχονται σε σχεδόν 1100 κιλοβατώρες, 600 κιλοβατώρες δηλαδή περισσότερες από αυτές που διαπιστώνονται κατά τη χρήση του συστήματος της Fronius.»
 
Στη μελέτη η συνολική απόδοση αποτυπώνεται μέσω του δείκτη απόδοσης συστήματος SPI. Η αξιολόγηση βασίστηκε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις αναφοράς: Το πρώτο σύστημα αναφοράς συνδύαζε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 10 kWp με αντλία θερμότητας, ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και ετήσια οικιακή κατανάλωση ανερχόμενη σε 5010 kWh/a. Η δεύτερη περίπτωση αναφοράς, όπου τέθηκε υπό δοκιμή ένα σύστημα χαμηλότερης απόδοσης, ανέλυε τον δείκτη απόδοσης συστήματος για φωτοβολταϊκό σύστημα 5 kWp με την ίδια ετήσια οικιακή κατανάλωση, όπως στο σενάριο των 10 kWp.
 
Στην κατηγορία των 10 kWp εντυπωσίασε με το αποτέλεσμα ο συνδυασμός του υβριδικού μετατροπέα Fronius Symo GEN24 10.0 Plus με το BYD Battery-Box H11.5, καθώς ο δείκτης απόδοσης 94% που επιτεύχθηκε ουδέποτε είχε καταγραφεί στο παρελθόν. Ήταν ο μοναδικός συνδυασμός που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κλάση ενεργειακής απόδοσης Α, επιδεικνύοντας μακράν το καλύτερο αποτέλεσμα από τα υπόλοιπα συστήματα. Εξαιρετική ήταν η αξιολόγηση του «ντουέτου» αυτού και στην κλάση 5 kWp, όπου με απόδοση 92,3% έλαβε τη δεύτερη θέση, μία θέση δηλαδή κάτω από τον νικητή. Σε αυτή την κατηγορία μονάχα τα δύο αυτά συστήματα κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές της ενεργειακής κλάσης Α.

Βέλτιστος βαθμός απόδοσης μετατροπής

Εξαιρετικά αποτελέσματα επέδειξε ο συνδυασμός Fronius-BYD στις υπό εξέταση διαδρομές μετατροπής ενέργειας. Αυτές περιγράφουν τον βαθμό απόδοσης μετατροπής της παραγόμενης φωτοβολταϊκής ενέργειας κατά τη διαδρομή προς την μπαταρία, από την μπαταρία προς τους καταναλωτές ή από το δίκτυο στην μπαταρία. Ο υβριδικός μετατροπέας Fronius Symo GEN24 Plus διακρίθηκε σε αυτό το σημείο χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία Multi Flow Technology. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει αφΆ ενός τις ροές ενέργειας ταυτόχρονα προς όλες τις κατευθύνσεις και αφΆ ετέρου τη σύζευξη AC/DC του συσσωρευτή. Ο μετατροπέας Fronius GEN24 Plus κατάφερε κατά τη δοκιμή να επιτύχει σε όλες τις ροές ενέργειας τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης σε σύγκριση με τα υπόλοιπα συστήματα.

Fronius Symo GEN24 Plus συμβατός BYD Battery-Box Premium HVS/HVM

Ο νέος υβριδικός μετατροπέας Fronius Symo GEN24 Plus θα διατεθεί στην αγορά από τον Σεπτέμβριοs τόσο ως σε κατηγορίες ισχύος από 6 έως 10 kW. Αποτελεί μια μοναδική, πολυμορφική και ολοκληρωμένη λύση All-in-One για την αυτοτροφοδοσία με ηλιακό ρεύμα, ενώ χάρη στις ενσωματωμένες επιλογές back-up εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αυτάρκεια.
 
Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη μελέτη: www.stromspeicher-inspektion.de