Φόρτισε το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο στο σπίτι σου

Διαβάστηκε από 6212 αναγνώστες -

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και εκείνοι που σκοπεύουν να αποκτήσουν ένα στο μέλλον έχουν πλέον το κεφάλι τους ήσυχο, μιας και η τοποθέτηση σταθμών φόρτισης έχει γίνει ευκολότερη απΆ όσο μπορεί κανείς να φανταστεί.

 
Όσο αυξάνονται οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά τον κόσμο, αυξάνεται κατΆ αναλογία η ύπαρξη εταιρειών κατασκευής και σχεδίασης, οι οποίες φροντίζουν για την τοποθέτηση σταθμών  φόρτισης.

Ακολουθούν τρία απλά βήματα για την εγκατάσταση σταθμού φόρτισης στο χώρο σας.  

Συμβουλευτείτε έναν ηλεκτρολόγο
Ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν χρειάζεται περισσότερη ισχύ από ένα στεγνωτήριο ρούχων. Δηλαδή, η συντριπτική πλειοψηφία απαιτεί μια πηγή 240 volt να λειτουργεί σωστά. Δεν θα πρέπει να είναι ένα πρόβλημα για εσάς να βρείτε ένα σημείο στο γκαράζ σας, όπου μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το επίπεδο ισχύος. Θα πρέπει, ωστόσο, να κάνετε διπλό έλεγχο με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο για να βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση του σπιτιού σας μπορεί να υποστηρίξει 240 βολτ στο γκαράζ περιοχή.

Βρείτε ένα ασφαλές σημείο
Εάν η ηλεκτρική είσοδος ή ο πίνακας ασφαλειών βρίσκεται στο ίδιο το γκαράζ, τότε είναι σχετικά απλό να αφιερώσετε ένα κύκλωμα στο σταθμό φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας. Εάν το σημείο ισχύος σας δεν είναι τόσο προσιτό, τότε ίσως χρειαστεί να είστε δημιουργικοί όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα σημείο για να τοποθετήσετε τη μονάδα. Αν επιλέξετε το γκαράζ, να είστε προσεκτικοί  σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά, επιβάτες  ή άτομα που μετακινούνται μέσα και έξω από αυτό. Επίσης, λάβετε υπόψη το μήκος του καλωδίου φόρτισης κατά τη σύνδεση του αυτοκινήτου.

Συμβουλή: Βάλτε το φορτιστή όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην πόρτα του γκαράζ σας για να μπορέσετε να φορτίσετε το όχημά σας ακόμη και στον δρόμο, εάν είναι απαραίτητο. Προμηθευτείτε τουλάχιστον 18 πόδια καλωδίου για μέγιστη ευελιξία.

Βγάλτε τις απαραίτητες άδειες
Ορισμένες πόλεις  απαιτούν να υποβάλετε αίτηση για άδεια πριν από την εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συνήθως, θα σας ζητηθεί να πιστοποιήσετε ότι το σπίτι σας είναι σε θέση να «σηκώσει» το ηλεκτρικό φορτίο του φορτιστή, καθώς επίσης και το σημείο όπου θα σταθμεύεται το προς φόρτιση όχημα και την ακριβή θέση της μονάδας. Και σε αυτή την περίπτωση η πρόσληψη ενός ηλεκτρολόγου μπορεί να είναι η σοφότερη επιλογή.
Αφού περάσετε αυτά τα βήματα, αγοράστε το σταθμό φόρτισης και ξεκινήστε την εγκατάσταση. Εάν έχετε πραγματοποιήσει στο παρελθόν ηλεκτρικές εργασίες στο σπίτι σας πριν, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα προσθέτοντας την πρόσβαση 240 volt που χρειάζεται ο φορτιστής. Εάν είστε πάλι δεν είστε τόσο άνετοι, αφήστε έναν επαγγελματία να κάνει τη δουλειά για εσάς!
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ