Η Γκρέτα συνάντησε τον Ομπάμα

1.604 επισκέψεις στο άρθρο

«Μόλις 16 ετών, η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι ήδη μία από τις ισχυρές φωνές υπεράσπισης του πλανήτη μας», είπε ο Ομπάμα.

Με το σχόλιο αυτό στο Twitter o πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θέλησε να αποδώσει τα εύσημα στην έφηβη ακτιβίστρια από τη Σουηδία, την οποία συνάντησε χθες στην Ουάσιγκτον. «Αναγνωρίζοντας ότι η γενιά της θα σηκώσει το βάρος της κλιματικής αλλαγής, δεν φοβάται να σπρώξει για πραγματική δράση» συμπλήρωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. 

Η Τούνμπεργκ βρίσκεται από τα τέλη του περασμένου μήνα σε περιοδεία στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Έφτασε στη Νέα Υόρκη στις 29 Αυγούστου, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 15 ημερών, κατά το οποίο διέσχισε τον Ατλαντικό με ένα ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Λίγο μετά από την άφιξή της, η 16χρονη κατακεραύνωσε τον Ντόναλντ Τραμπ που «αρνείται να ακούσει την επιστήμη». 
 

Στη χθεσινή της συνάντηση με τον Ομπάμα επανέλαβε την έκκλησή της προς τους πολιτικούς να συνταχθούν με τους επιστήμονες στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Σε βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα το Ίδρυμα Ομπάμα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της λέει: «Εσύ και εγώ είμαστε ομάδα». 

Τη ρωτά επίσης για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχε σε Νέα Υόρκη και Ούασιγκτον και για τις αντιδράσεις των παιδιών που συναντά για να ενημερώσει για την απειλή της κλιματικής κρίσης και για το τι μπορούν τα ίδια να κάνουν για να πιέσουν για την αντιμετώπισή της.

«Όλοι είναι τόσο ευγενικοί και όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι φαίνονται πραγματικά έτοιμοι να δράσουν, είναι άκρως ενθουσιώδεις, κάτι που είναι πολύ καλό» απαντά εκείνη. Όσο για το μήνυμά της στους συνομηλίκους της; «Εάν θέλετε να έχουν αντίκτυπο οι πράξεις σας, να είστε δημιουργικοί... Υπάρχουν τόσα υπέροχα πράγματα, που μπορείτε να κάνετε. Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας». 

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού, γεγονός που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα. Σε ανακοινωσή του τότε ο Ομπάμα είχε υπογραμμίσει ότι η συμφωνία είχε στόχο «να προστατεύσει τον κόσμο, που αφήνουμε στα παιδιά μας». 

Πηγή: naftemporiki.gr