H Lime βάζει τέλος σε 5 λανθασμένες πεποιθήσεις για τα ηλεκτρικά πατίνια

Διαβάστηκε από 1219 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/11/2019

H Lime βάζει τέλος σε 5 λανθασμένες πεποιθήσεις για τα ηλεκτρικά πατίνια μέσω της περιβαλλοντικής της μελέτης για το Παρίσι.

 
Το Παρίσι στην Γαλλία αποτελεί την καλύτερη αγορά της αμερικανικής εταιρείας Lime, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί 15 εκατομμύρια βόλτες,  32,000 σε καθημερινή βάση, από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της στην πόλη, τον Ιούνιο 2018. Η  Lime πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των κατοίκων στο Παρίσι. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την περιβαλλοντική της μελέτη από την Sam Schwartz για ένα Βιώσιμο Παρίσι η οποία αποκαθιστά πολλές αλήθειες για τα ηλεκτρικά πατίνια.
 
#1 “Τα ηλεκτρικά πατίνια διαρκούν 28 μέρες”
Το τελευταίο μοντέλο ηλεκτρικού πατινιού της Lime (Generation 3) έχει προσδόκιμο ζωής πάνω από 1 χρόνο με εντατική χρήση. Όλα τα εξαρτήματά του επαναχρησιμοποιούνται.
 
#2 “Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι αναλώσιμα”
Για να επεκτείνει διαρκώς τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών της πατινιών, η Lime απασχολεί μια ομάδα 200 μηχανικών οι οποίοι αποσυναρμολογούν πλήρως κάθε σπασμένο πατίνι, το επισκευάζουν και επαναχρησιμοποιούν κάθε κομμάτι του. Όταν το ηλεκτρικό πατίνι φτάσει στο τέλος της ζωής του, τα κομμάτια του ανακυκλώνονται κατά 97% και η μπαταρία του κατά 70% από Γάλλους και Βέλγους συνεργάτες.
 
#3 “Η εφοδιαστική μέριμνα και η φόρτιση ακυρώνουν τα οφέλη των ηλεκτρικών πατινιών για το περιβάλλον”
Για την διαδικασία συλλογής και εφοδιασμού των ηλεκτρικών πατινιών, η Lime χρησιμοποιεί 6 φορτηγά-ποδήλατα ενώ μέχρι το 2020 θα χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικά βαν (80% μέχρι τον Δεκέμβριο 2019). Όλες οι αποθήκες της Lime καθώς και τα ηλεκτρικά πατίνια μέσα στις αποθήκες φορτίζονται από 100% ανανεώσιμες πηγές μέσω της συνεργασίας της Lime με την Planete OUI. Για να αντισταθμίσει τις υπόλοιπες εκπομπές άνθρακα η Lime αγοράζει μονάδες άνθρακα απο την Native Energy.
 
#4 “Το ηλεκτρικό πατίνι είναι το πιο επικίνδυνο μέσο μαζικής μεταφοράς”
Τα μόνα αξιόπιστα δεδομένα για ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια καταδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης απέχει πολύ από το να είναι το πιο επικίνδυνο. Το 2017, η ετήσια μελέτη του ONISR κατέγραψε 5 θανάσιμα ατυχήματα από χρήση rollerblades ή ηλεκτρικών πατινιών που αποτελούν το 0,14% των θανασιμων ατυχημάτων στους δρόμους της Γαλλίας. Την περίοδο 2018-2019, καταγράφηκαν 4 θανάσιμα ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια.  Αντίστοιχα, υπήρξαν 18 θανάσιμα ατυχήματα με ποδήλατο στο Παρίσι τον μήνα Φεβρουάριο 2019. Καθώς η ασφάλεια των χρηστών αποτελεί για την Lime κύρια προτεραιότητα, η εταιρεία μείωσε την ταχύτητα των ηλεκτρικών πατινιών στα 20 χλμ/ώρα, υλοποιεί καμπάνιες για την ασφάλεια (#TrottinonsResponsable) και παρέχει δωρεάν προσωπικές εκπαιδεύσεις για την ασφαλή οδήγηση στους νέους χρήστες της (#First Ride).
 
#5 “Τα ηλεκτρικά πατίνια δεν αντικαθιστούν τις διαδρομές με τα αυτοκίνητα αλλά με τα ποδήλατα “
Απο την άφιξη της εταιρείας στο Παρίσι τον Ιούνιο 2018, τα πατίνια της Lime έχουν αντικαταστήσει το 10% των διαδρομών που πραγματοποιούνταν με μηχανοκίνητα οχήματα (αυτοκίνητα, μηχανάκια κλπ). Σε αντίθεση με την πεποίθηση που επικρατεί, τα πατίνια της Lime αντικαθιστούν μόνο 2% των μετακινήσεων που γίνονται με προσωπικά ποδήλατα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ισπανία: Παραγωγή κηροζίνης από ήλιο και νερό

Γιατί η Ινδονησία αναγκάζεται να αλλάξει πρωτεύουσα

Το κλειδί για το μέλλον

Αμαζόνιος: Η αποψίλωσή του διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο

Σιβηρία: Απειλείται από «οικολογικό Τσερνόμπιλ»

Ρωσία: Πρωτοπορία ή «πλωτό Τσερνομπίλ»;

Οι Γερμανοί επενδύουν στον άνεμο και τον ήλιο της Ελλάδας

Εκπέμπουν SOS οι πόλεις για το κλίμα

Γερμανία: Εισβολή ακτιβιστών σε ανθρακωρυχείο

Από ηλιακή και αιολική ενέργεια το 50% της παγκόσμιας παραγωγής το 2050

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

Δύο δισεκατομμύρια τόνοι αστικών στερεών αποβλήτων κάθε χρόνο!

Η κόντρα για τα σκουπίδια των ωκεανών και η ανακοίνωση των... 19

Για «κλιματικό απαρτχάιντ» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

H άνοδος της θερμοκρασίας απειλεί το 17% της ζωής στους ωκεανούς

Καναδάς: Τέλος τα πλαστικά μιας χρήσης από το 2021

Γροιλανδία: Έχασε 2 γιγατόνους πάγων σε μία ημέρα

Φόρο στην κηροζίνη εξετάζει η Κομισιόν

Ν. Αφρική: Πρωτοπόρος στην προστασία του κλίματος

Ιταλοί κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

περισσότερα »