Η Nissan παρουσιάζει τo Ενεργειακό Σπίτι

Διαβάστηκε από 1557 αναγνώστες -

Το πρότυπο προηγμένο σπίτι από τη Nissan, δείχνει πώς τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα μπορούν να γίνουν προσωπικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

 
Η Nissan παρουσίασε το Nissan Energy Home, ένα πρότυπο σπίτι που δείχνει πως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, μπορούν να συνδράμουν στην παροχή ενέργειας για τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού.
 
Το πρότυπο σπίτι, που στεγάζεται σε ειδική αίθουσα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της  Nissan στην Yokohama,  διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Nissan LEAF, που παρέχει ισχύ από την μπαταρία. Το Nissan Energy Home επιτρέπει στους επισκέπτες να μάθουν για το  Nissan Energy, το όραμα της εταιρείας για τη σύνδεση μεταξύ κατοικιών, αυτοκινήτων και ηλεκτρικών δικτύων.
 
Το Nissan Energy  προσβλέπει σε  έναν συνδεδεμένο κόσμο,  όπου οι νέες εξελίξεις στη χρήση μπαταριών και την παραγωγή ενέργειας,  επιτρέπουν σε σπίτια και οχήματα να αξιοποιούν καλύτερα την ενέργεια και να τροφοδοτούν το ένα το άλλο. Αυτή είναι μια βασική πτυχή του Intelligent Integration της Nissan, ενός εκ των πυλώνων του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.
 
Nissan Energy Share : συνδυάζοντας την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
 
Στην καρδιά του Nissan Energy Home βρίσκεται το  σύστημα vehicle-to-home. Το σύστημα αυτό φορτίζει  το συνδεδεμένο ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο στη συνέχεια μοιράζεται την  ενέργεια με το σπίτι. Αυτό επιδεικνύει την λειτουργία του  Nissan Energy Share, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan για την αποθήκευση, τη διανομή και την επαναχρησιμοποίηση της ενέργειας.
 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο ήλιος είναι ψηλά,  οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και την προσφέρουν προκειμένου να φορτίσει η μπαταρία του Nissan LEAF. Το LEAF αναλαμβάνει το ρόλο μιας μονάδας αποθήκευσης ενέργειας, ενόσω  η ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται.
 
Όταν ο ήλιος δύσει, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι γίνεται μέσω του Nissan LEAF,  προκειμένου να λειτουργήσει ο φωτισμός,  ο κλιματισμός, οι τηλεοράσεις,  ακόμη και οι συσκευές για μαγείρεμα.  Οι ανάγκες ενός τυπικού σπιτιού μπορούν να καλυφθούν χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό της χωρητικότητας της μπαταρίας, αφήνοντας άφθονη ενέργεια διαθέσιμη για οδήγηση. Την επόμενη μέρα, ο κύκλος επαναλαμβάνεται.
 
Σύνδεση με το Nissan  Energy Supply
 
To Nissan Energy Supply παρέχει συνδεδεμένες λύσεις φόρτισης για τους χρήστες , τόσο στο σπίτι, όσο και στο δρόμο. Οι ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συνήθως πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος της φόρτισης του οχήματος στο σπίτι και η υπηρεσία Nissan Energy Supply ελέγχει εάν ο εξοπλισμός φόρτισης, όπως για παράδειγμα πρίζες, wall boxes  ή συστήματα ελέγχου ισχύος, μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Nissan.
 
Ένα καθαρό, πανίσχυρό σχέδιο
 
Το Nissan Energy Home σχεδιάστηκε από την παγκόσμια  σχεδιαστική ομάδα της Nissan,  με επικεφαλής τον Alfonso Albaisa, ανώτερο αντιπρόεδρο του παγκόσμιου σχεδιασμού. Επενδεδυμένο με ξύλο και καθαρούς τοίχους, το Nissan Energy Home, εκφράζει  την Ιαπωνική παράδοση και την σύγχρονη αισθητική.  Κατά μήκος του δαπέδου και των τοίχων, μπλε φωτεινές λωρίδες δείχνουν τη ροή της ενέργειας από τους ηλιακούς συλλέκτες, ή τη μπαταρία του Nissan LEAF. Η υπαίθρια διάταξη, με διαδρόμους πρόσβασης σε κάθε δωμάτιο, επιτρέπει στους επισκέπτες να κινούνται τόσο ελεύθερα, όπως και η ενέργεια που κινείται γύρω τους.
 
Το μέλλον της αποτελεσματικότητας,  είναι εδώ, σήμερα.
 
Το Nissan Energy Home δεν είναι ένα μακρινό όνειρο στο μέλλον. Αντιπροσωπεύει τις δυνατότητες του σήμερα, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες. Οι δυνατότητες του Nissan Energy, είτε πρόκειται για το  Nissan Energy Share είτε για το Energy Supply, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός πλάνου έκτακτης ανάγκης, τη στιγμή που δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
 
"Το Nissan Energy Home αποδεικνύει τη δύναμη του Nissan Intelligent Mobility και του Nissan Energy και δείχνει πώς μπορούν να ενσωματωθούν στη ζωή σας,  σήμερα και αύριο", δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Daniele Schillaci, παγκόσμιος επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan. "Αυτή είναι μόνο η πρώτη από τις πολλές επιδείξεις που θα δουν οι πελάτες μας και οι φίλοι μας, σχετικά με το Nissan Energy και τους καλωσορίζουμε στην έκθεσή μας στην Yokohama".
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γροιλανδία: Έχασε 2 γιγατόνους πάγων σε μία ημέρα

Φόρο στην κηροζίνη εξετάζει η Κομισιόν

Ν. Αφρική: Πρωτοπόρος στην προστασία του κλίματος

Ιταλοί κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Μαλαισία: Πέθανε ο τελευταίος αρσενικός ρινόκερος της Σουμάτρα

Σε επίπεδα ρεκόρ οι εκπομπές μεθανίου

Η Τουρκία εισάγει μαζικά γερμανικά πλαστικά σκουπίδια

Μαζικές διαδηλώσεις για το κλίμα σε Γερμανία, Νορβηγία, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία

Σώζουν τις άγριες πεταλούδες με ... θερμόμετρο

«H κακή διαχείριση απορριμάτων στοιχίζει και σε ζωές»

Παγώνοντας ξανά τους πόλους: Το Plan B για τη Γη

Κίνα: Δορυφόροι επιτηρούν τις καλλιέργειες ρυζιού

Ολοκληρώθηκε το 1ο Συμπόσιο για την Κλιματική Αλλαγή

Ανακαλύφθηκε τετράποδη φάλαινα ηλικίας 42,6 εκατ. ετών

Το ένα τρίτο της παγκόσμιας ισχύος προέρχεται από AΠΕ

Η TRANE  Europe βράβευσε στην πόλη Nancy της Γαλλίας

Κίνα - Νότια Κορέα: Τεχνητή βροχή για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες

Αυστραλία: Το καλοκαίρι έσπασε κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας

Πολωνία: Εκρηκτική ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας

περισσότερα »