Η Schneider Electric ενισχύει τη διαχείριση κινδύνου εφοδιαστικής αλυσίδας

Διαβάστηκε από 1444 αναγνώστες -

Η εταιρεία έγινε μέλος της Responsible Business Alliance (RBA), μιας συμμαχίας που προωθεί τα υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας σε τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επιχειρηματική δεοντολογία, το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια.

 
Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, προκειμένου να ενισχύσει την υπευθυνότητα στην εφοδιαστική της αλυσίδα, ιδίως όσον αφορά προμηθευτές που είναι περισσότεροι εκτεθειμένοι σε κινδύνους όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τα περιβαλλοντικά ζητήματα, έγινε μέλος στην Responsible Business Awards (RBA), μια μη κερδοσκοπική συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 120 εταιρείες από τον κλάδο των ηλεκτρονικών, του λιανικού εμπορίου, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας παιχνιδιών. Ο στόχος της συμμαχίας είναι η προώθηση υψηλών προτύπων για τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία και η ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος και η επιχειρηματική ηθική.

Ένα νέο πρόγραμμα που εστιάζει στους προμηθευτές που είναι πιο εκτεθειμένοι σε κινδύνους
Από το 2012, η Schneider Electric αξιολογεί τους πιο στρατηγικούς της προμηθευτές με τη βοήθεια της EcoVadis, μιας εξειδικευμένης εταιρείας στον υπεύθυνο εφοδιασμό. Το πρόγραμμα αξιολογεί τις πρακτικές των προμηθευτών σύμφωνα με το πρότυπο ISO 26000 για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Προκειμένου να ενισχύσει τη δέσμευσή της για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και τις κατευθυντήριες αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τη δική της πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Schneider Electric εισάγει τώρα ένα νέο πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να αναγνωριστούν οι προμηθευτές που είναι πιο πιθανό να είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης και του είδους δραστηριότητάς τους. Αντανακλώντας τη σπουδαιότητα αυτού του προγράμματος, ο αριθμός των προμηθευτών που έχουν υποβληθεί σε επιτόπιο έλεγχο θα αποτελέσει δείκτη του βαρόμετρου 2018-20210 Planet&Society, που μετράει τις επιδόσεις αειφορίας του Ομίλου. Ο νέος δείκτης έρχεται με έναν φιλόδοξο στόχο, τον επιτόπιο έλεγχο 300 εγκαταστάσεων προμηθευτών υψηλής επικινδυνότητας τα επόμενα τρία χρόνια (επιπλέον των απομακρυσμένων ελέγχων της EcoVadis, των ιδίων ελέγχων των προμηθευτών και τη συνεχόμενη αλληλεπίδραση με τις εξειδικευμένες ομάδες της Schneider Electric).

Αξιοποίηση των μεθόδων και των εργαλείων της RBA για την επίτευξη ενός φιλόδοξου στόχου
Για την επίτευξη του στόχου, η Schneider Electric θα αξιοποιήσει τη μεθοδολογία και τα εργαλεία της RBA. Η συμμαχία και τα πρότυπά της χαίρουν εξαιρετικής αναγνώρισης από οργανισμούς με υψηλή δέσμευση ως προς την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, συμπεριλαμβανομένων ΜΚΟ και επιχειρήσεων. Η SchneiderElectric θα μπορεί να αξιοποιήσει το εργαλείο χαρτογράφησης Verisk Maplecroft, το ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης RBA και το πρωτόκολλο ελέγχου RBA. Με τον τρόπο αυτό, θα προσδιοριστούν 300 προμηθευτές για επιτόπιο έλεγχο. Τα στελέχη προμηθειών της Schneider Electric, μαζί με εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές που ηγούνται της υλοποίησης του προγράμματος θα εκπαιδευτούν κατάλληλα γιΆ αυτούς τους ελέγχους. Επιδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας στον έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας, το πρόγραμμα θα εποπτεύεται από τον Gilles Vermot Desroches, Sustainability Senior Vice President, τον DK Singh, Chief Procurement Officer και τον Xavier Houot, Senior Vice President Group Environment, Safety και Real Estate.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έρευνα: Υπάρχει περιθώριο για τη φύτευση 1,2 τρισ. δέντρων στον πλανήτη

Σκωτία: Ρεκόρ παραγωγής παλιρροϊκής ενέργειας

Στην Κύπρο κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο Φ/Β πάρκο της Ουκρανίας ισχύος 51,9 MW

Δανία: Πώληση της τελευταίας εταιρείας πετρελαίου

Το 2018 ήταν το τέταρτο θερμότερο έτος στην ιστορία

Κύπρος: Στο 9,9% η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

Η Siemens παρέχει βιώσιμη ενέργεια για ένα από τα Νησιά Γκαλαπάγκος

Νέα Ζηλανδία: Έλλειψη εργατών για δενδροφύτευση παρά την αμοιβή 350 ευρώ ημερησίως

Το 60% των άγριων ειδών καφέ του πλανήτη απειλείται με εξαφάνιση

Αυξήθηκαν οι παπαγάλοι στα πάρκα της Αθήνας

Το 90,5% του πλαστικού δεν ανακυκλώνεται

Κρουαζιερόπλοια θα κινούνται με ενέργεια από «νεκρά ψάρια»

Ερευνητές βρήκαν πλαστικά σωματίδια σε κάθε θαλάσσια χελώνα που εξέτασαν για μελέτη

Ο πάγος της Γροιλανδίας λιώνει με τον υψηλότερο ρυθμό εδώ και 350 χρόνια

Ο Τραμπ απειλεί να σταματήσει τις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ΑΠΕ

Στα 0,09 ευρώ από το 2019 το τέλος πλαστικής σακούλας

Η Nissan παρουσιάζει τo Ενεργειακό Σπίτι

Η πλωτή ηλιακή ενέργεια ανοίγει νέους ορίζοντες

Καζακστάν: Διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή 17 νέων έργων ΑΠΕ

περισσότερα »