Η Siemens τιμά 23 ερευνητές που είναι υπεύθυνοι για 1.450 εφευρέσεις

2.083 επισκέψεις στο άρθρο

Οι περισσότεροι ερευνητές προέρχονται από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία. 31 εφευρέσεις ανά ημέρα για το οικονομικό έτος 2019

Η Siemens τίμησε 23 ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές βραβεύοντάς τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019». Συνολικά, οι επιστήμονες αυτοί είναι υπεύθυνοι για περίπου 1.450 εφευρέσεις και 1.500 μεμονωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες). Οι περισσότεροι εφευρέτες προέρχονται από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία. Οι εφευρέσεις τους καλύπτουν όλο το φάσμα της Siemens. Κυμαίνονται από το 3D animation για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, έως μια νέα λύση για την ηλεκτροδότηση παλαιών σιδηροδρομικών γραμμών χωρίς την ανάγκη τροποποιήσεων σε γέφυρες και τούνελ και συνεχίζουν έως  τη δημιουργία μιας μονάδας για βιομηχανικούς ελεγκτές σε μέγεθος carte-postale, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και συνεπώς είναι ικανή να φέρει επανάσταση στην αυτοματοποίηση στα εργοστάσια.  

«Η έρευνα, η τεχνολογία και η καινοτομία έχουν κρατήσει ενωμένη τη Siemens για περισσότερα από 170 χρόνια και θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό σύνδεσμο μεταξύ των τριών εταιρειών της καθώς και να ενισχύσουν τον πυρήνα του brand», δήλωσε ο Roland Busch, αναπληρωτής CEO της Siemens AG. «Οι εφευρέτες μας παράγουν συγκεκριμένο έργο για να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Προετοιμάζουν το έδαφος για την πρόοδο και  δημιουργούν βιώσιμη αξία για τους πελάτες και την κοινωνία μας, που είναι ο σκοπός της Siemens».

Κάθε χρόνο από το 1995, η Siemens δίνει το Βραβείο «Εφευρέτης της χρονιάς» σε κορυφαίους ερευνητές και προγραμματιστές μέσα στην εταιρεία, των οποίων οι εφευρέσεις έχουν συμβάλει σημαντικά στην ισχυρή απόδοσή της εταιρείας. Από το 2016, το βραβείο δίνεται επίσης σε ερευνητές εκτός της εταιρείας.

Το οικονομικό έτος 2019, η Siemens κατέθεσε περίπου 3.750 διπλώματα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως, ενώ κατέχει συνολικά πάνω από 68.000. Οι υπάλληλοι της Siemens ανέφεραν περίπου 6.850 εφευρέσεις στο χρηματοοικονομικό έτος 2019 - σε βάση 220 εργάσιμων ημερών κατά τη διάρκεια του έτους - ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 31 εφευρέσεις την ημέρα. Το ημερολογιακό έτος 2018, η Siemens κατέθεσε περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην Ευρώπη και κατά συνέπεια κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των «κορυφαίων αιτούντων» του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.