ΗΠΑ: Εκτός της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/11/2017

Μετά την προσχώρηση και της Συρίας στη Συμφωνία του Παρισιού, οι ΗΠΑ παραμένουν η μοναδική χώρα που δεν θα προβεί σε ενέργειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 

Η Συρία υπέγραψε επίσημα τη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αφήνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη μοναδική χώρα στον κόσμο που την αρνείται. Αν και οι ΗΠΑ υπέγραψαν τη συμφωνία επί κυβέρνησης Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα τον Ιούνιο, ξεκινώντας μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί το 2020.

Οι εκπρόσωποι της Συρίας προέβησαν στην ανακοίνωση στη Βόννη της Γερμανίας, στα πλαίσια της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Παρόλο που η χώρα της Μέσης Ανατολής βρίσκεται στο έκτο έτος μίας ιδιαίτερα βίαιης και καταστροφικής εμφύλιας σύγκρουσης, συμφώνησε να περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής, χωρίς όμως ακόμη να υποβάλει τους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τον Δεκέμβριο του 2015, σχεδόν 200 χώρες υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού. Μέχρι τον περασμένο μήνα, η Νικαράγουα ήταν επίσης εκτός συμφωνίας. Ωστόσο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα της Κεντρικής Αμερικής δεν πίστευε ότι η συμφωνία είχε αρκετά υψηλούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών και τη βοήθεια στα φτωχότερα κράτη για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Τελικά η κυβέρνηση της χώρας προσχώρησε στη συμφωνία ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Στο παρελθόν, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι όπως οι ανθρακωρύχοι, βρίσκονται σε «οικονομικό μειονέκτημα» από τη συμφωνία, θέλοντας να προστατεύσει τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Οι ΗΠΑ παράγουν τις δεύτερες υψηλότερες εκπομπές αέριων θερμοκηπίου στον κόσμο, πίσω από την Κίνα, αλλά η κυβέρνηση Τραμπ παραμένει προσηλωμένη στην επένδυση σε άνθρακα αντί για ανανεώσιμη ενέργεια. Ωστόσο, ακόμα και έτσι οι ΗΠΑ ίσως τηρήσει τις αρχικές δεσμεύσεις της, καθώς τουλάχιστον 13 πολιτείες και δεκάδες πόλεις και εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα παρά τις αντιθέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισίου επιδιώκουν τώρα μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυρκαγιές σε δάση των ΗΠΑ και του Καναδά

Ποδήλατα απορροφούν τη ρύπανση!

Ρεκόρ δενδροφύτευσης στην Ινδία!

Σφαγή 295 φαλαινών στα νησιά Φερόε!

Αύξηση στη θερμοκρασία των ισπανικών υδάτων!

Το 10% των ψαριών που αλιεύονται πετιούνται πίσω στους ωκεανούς

Η «Κοιλάδα του Θανάτου» βρίσκεται στην Καλιφόρνια!

Η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία για την παραγωγή άνθρακα!

Νέα Υόρκη: Επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων σε έργα ΑΠΕ

Ισοτιμία κόστους ηλεκτροκίνητων και συμβατικών αυτοκινήτων το 2018;

Επτά στις 10 επιχειρήσεις στην Κίνα απέτυχαν στους περιβαλλοντικούς ελέγχους

Ολλανδία: Τα τρένα κινούνται με τη δύναμη του ανέμου

Μεταχειρισμένες μπαταρίες οχημάτων για...οικιακή χρήση!

Σε μεγάλο κίνδυνο τα κοράλλια της Μεσογείου!

Σύμπραξη της LG με την Ορχήστρα Λαχανικών του Λονδίνου!

Ένα από τα μεγαλύτερα παγόβουνα πρόκειται να σπάσει!

Συρία: To πρώτο νοσοκομείο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια

Αποχωρούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

Το μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό πάρκο, τώρα στην Κίνα!

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει τον ύπνο!

Βρες το δωμάτιο των ονείρων σου

περισσότερα »