ΗΠΑ: Εκτός της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή

Διαβάστηκε από 1117 αναγνώστες -

Μετά την προσχώρηση και της Συρίας στη Συμφωνία του Παρισιού, οι ΗΠΑ παραμένουν η μοναδική χώρα που δεν θα προβεί σε ενέργειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 

Η Συρία υπέγραψε επίσημα τη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αφήνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη μοναδική χώρα στον κόσμο που την αρνείται. Αν και οι ΗΠΑ υπέγραψαν τη συμφωνία επί κυβέρνησης Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα τον Ιούνιο, ξεκινώντας μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί το 2020.

Οι εκπρόσωποι της Συρίας προέβησαν στην ανακοίνωση στη Βόννη της Γερμανίας, στα πλαίσια της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Παρόλο που η χώρα της Μέσης Ανατολής βρίσκεται στο έκτο έτος μίας ιδιαίτερα βίαιης και καταστροφικής εμφύλιας σύγκρουσης, συμφώνησε να περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής, χωρίς όμως ακόμη να υποβάλει τους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τον Δεκέμβριο του 2015, σχεδόν 200 χώρες υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού. Μέχρι τον περασμένο μήνα, η Νικαράγουα ήταν επίσης εκτός συμφωνίας. Ωστόσο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα της Κεντρικής Αμερικής δεν πίστευε ότι η συμφωνία είχε αρκετά υψηλούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών και τη βοήθεια στα φτωχότερα κράτη για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Τελικά η κυβέρνηση της χώρας προσχώρησε στη συμφωνία ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Στο παρελθόν, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι όπως οι ανθρακωρύχοι, βρίσκονται σε «οικονομικό μειονέκτημα» από τη συμφωνία, θέλοντας να προστατεύσει τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Οι ΗΠΑ παράγουν τις δεύτερες υψηλότερες εκπομπές αέριων θερμοκηπίου στον κόσμο, πίσω από την Κίνα, αλλά η κυβέρνηση Τραμπ παραμένει προσηλωμένη στην επένδυση σε άνθρακα αντί για ανανεώσιμη ενέργεια. Ωστόσο, ακόμα και έτσι οι ΗΠΑ ίσως τηρήσει τις αρχικές δεσμεύσεις της, καθώς τουλάχιστον 13 πολιτείες και δεκάδες πόλεις και εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα παρά τις αντιθέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισίου επιδιώκουν τώρα μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απειλούνται με εξαφάνιση περισσότερα από 26.000 είδη

Με 8 εκθέτες η συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση The Smarter E Europe

Δράση 23 χωρών εναντίον της κλιματικής αλλαγής

Τα Mc Donald`s καταργούν τα πλαστικά καλαμάκια σε Ηνωμένο Βασίλειο - Ιρλανδία

Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης

Χαιρετάμε τα πλαστικά μιας χρήσης!

Νέες, χειρότερες εκτιμήσεις για τη διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

Διεθνής συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Νέοι κανόνες της ΕΕ για τη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων

Μυστήριο η ακοή των πιγκουίνων!

Αφανισμός θαλάσσιων ζώων λόγω υπερθέρμανσης

Η θερμοκρασία της Γης βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο για καιρό.

Η Schneider Electric ενισχύει τη διαχείριση κινδύνου εφοδιαστικής αλυσίδας

Το concept ελαστικό που παράγει οξυγόνο!

Απαγόρευση φυτοφαρμάκων για την προστασία των μελισσών

Καινοτόμες λύσεις για τον κόσμο του αύριο από την wilo

Έρευνα για τριπλασσιασμό της αυτονομίας των ηλ. οχημάτων

Ιαπωνία: Αγρότες δημιούργησαν μπανάνες με βρώσιμη φλούδα

Η κλιματική αλλαγή καθιστά τις περισσότερες νέες θαλάσσιες χελώνες θηλυκές

περισσότερα »