Καινοτόμες λύσεις για τον κόσμο του αύριο από την wilo

Διαβάστηκε από 1324 αναγνώστες -

Από τις 14 έως τις 18 Μαΐου 2018, οι κορυφαίοι του κλάδου της διαχείρισης των υδάτων, παγκοσμίως, θα συναντηθούν στην IFAT, την κορυφαία, στον κόσμο, εμπορική έκθεση για το νερό, τα λύματα, τα απόβλητα και τις πρώτες ύλες, στο Μόναχο.

 
Οι παγκόσμιες τάσεις της έλλειψης νερού, της αστικοποίησης, της επέκτασης της γεωργικής παραγωγής, της κλιματικής αλλαγής και της αυξανόμενης έλλειψης πόρων αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για τη διαχείριση των υδάτων. Απαιτούνται αποτελεσματικά και αξιόπιστα συστήματα για την κάλυψη των αυξανόμενων απαιτήσεων για την παροχή νερού και την επεξεργασία λυμάτων. Για την παροχή αυτών των συστημάτων, έξυπνες ψηφιακές λύσεις αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στον κλάδο της διαχείρισης των υδάτων. Η Wilo, η παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Ντόρτμουντ, θα παρουσιάσει νέες μεμονωμένες λύσεις που θα επιτρέψουν την ασφαλή και έξυπνη χρήση του ολοένα και πιο σπάνιου πόρου που είναι το νερό. Η κλιματική αλλαγή, η αύξηση του αστικού πληθυσμού και της κατανάλωσης νερού χρίζουν νέων λύσεων όσον αφορά στη διαχείρισή του. Σύμφωνα με την UNESCO World Water Development Report 2018, σχεδόν το ήμισυ από τα 3,6 δισ. των κατοίκων του πλανήτη ήδη ζουν σε περιοχές στις οποίες σημειώνεται έλλειψη νερού τουλάχιστον μια φορά του μήνα. Αυτός ο αριθμός προβλέπεται να αυξηθεί σε 5,7 δισ. μέχρι το 2050. Επιπρόσθετα, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αναμένονται να γίνουν εμφανείς στα μέσα του αιώνα: Οι περιφερειακές αλλαγές στην ένταση της βροχόπτωσης και η αυξημένη εξάτμιση του νερού, λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών, θα επηρεάσουν περαιτέρω τη διαθεσιμότητά του.

Μεγαλύτερες οι προκλήσεις για τους μελετητές, τους υπεύθυνους λειτουργίας και τους μηχανικούς
Η υψηλότερη κατανάλωση νερού, η αυξημένη περιεκτικότητα στερεών στα λύματα, οι υψηλές τιμές ενέργειας, η μακροπρόθεσμη λειτουργική αξιοπιστία και τα προϊόντα, τα οποία είναι ελάχιστα προσβάσιμα και συνεπώς δύσκολα να παρακολουθούνται και να συντηρούνται, είναι μόνο μερικά παραδείγματα του αυξανόμενου καταλόγου των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η διαχείριση των υδάτων. Η Wilo έχει ανταποκριθεί, προσφέροντας εξατομικευμένες και όλο και πιο ψηφιακές λύσεις που μπορούν να συμβαδίσουν με την προοδευτική ψηφιοποίηση της διαχείρισης των υδάτων: "Η χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών μάς επιτρέπει να βελτιστοποιούμε σύνθετα συστήματα διαχείρισης των υδάτων και να βελτιώνουμε την προσβασιμότητά τους. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζουμε ότι οι νέες και υπάρχουσες υποδομές είναι κατάλληλες για το παρόν και παραμένουν κατάλληλες για το μέλλον. Χάρη στην τελευταία τεχνολογία αισθητήρων και τεχνολογία πληροφορικής, τα συστήματά μας μπορούν να αναγνωρίσουν αλλαγές στις περιβαλλοντικές συνθήκες και απαιτήσεις και, για παράδειγμα, να αυτορυθμιστούν προσαρμόζοντας την παρεχόμενη ισχύ ή την παροχή», εξηγεί ο Thomas Lang, Διευθυντής Διαχείρισης Υδάτων της Wilo.

Στοχοθετημένες λύσεις αντί για μεμονωμένα προϊόντα
Τα έργα στον κλάδο της διαχείρισης των υδάτων είναι ποικίλα: από την γεωργική άρδευση στις άγονες περιοχές μέχρι τη μεταφορά λυμάτων σε πυκνοκατοικημένες πόλεις και τη βιολογική επεξεργασία σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία που εδρεύει στο Ντόρτμουντ χαρακτηρίζεται ως προμηθευτής λύσεων και όχι μόνο ως κατασκευαστής αντλιών στη φετινή IFAT: "Αντί να σκεφτόμαστε μεμονωμένα προϊόντα, εστιάζουμε σε λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν ένα συγκεκριμένο θέμα", ο Lang επισημαίνει. "Στο Μόναχο, θα παρουσιάσουμε ένα νέο και έξυπνο σύστημα συνδεσιμότητας, το οποίο αναπτύξαμε υπό αυτήν την έννοια."

Αυτόνομη εξόρυξη νερού με χρήση ανανεώσιμης ενέργειας
Η Wilo βασίζεται όλο και περισσότερο σε βιώσιμες μεθόδους άντλησης νερού από τον υδροφόρο ορίζοντα, δηλαδή με την ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμβάλλει στη διατήρηση των πόρων μας, αλλά και στην αποτελεσματική παροχή ύδατος σε περιοχές που αντιμετωπίζουν δύσκολες κλιματικές συνθήκες. Ο αυτόνομος ενεργειακός εφοδιασμός επιτρέπει την εφαρμογή αυτών των λύσεων σε αγροτικές περιοχές με ελάχιστες μόνο υποδομές, όπου μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστη πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό για περισσότερους ανθρώπους. Οι ευφυείς μονάδες ελέγχου και παρακολούθησης προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη για την αξιόπιστη και αδιάλειπτη παροχή πόσιμου νερού.

Η Wilo θα παρουσιάσει τις νέες λύσεις της στην IFAT, την κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως και την πλατφόρμα καινοτομίας, στο Μόναχο, από τις 14 έως τις 18 Μαΐου 2018. Περιμένουμε την επίσκεψή σας στο περίπτερο της Wilo στην αίθουσα Β1, περίπτερο no. 251/350.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απειλούνται με εξαφάνιση περισσότερα από 26.000 είδη

Με 8 εκθέτες η συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση The Smarter E Europe

Δράση 23 χωρών εναντίον της κλιματικής αλλαγής

Τα Mc Donald`s καταργούν τα πλαστικά καλαμάκια σε Ηνωμένο Βασίλειο - Ιρλανδία

Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης

Χαιρετάμε τα πλαστικά μιας χρήσης!

Νέες, χειρότερες εκτιμήσεις για τη διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

Διεθνής συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Νέοι κανόνες της ΕΕ για τη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων

Μυστήριο η ακοή των πιγκουίνων!

Αφανισμός θαλάσσιων ζώων λόγω υπερθέρμανσης

Η θερμοκρασία της Γης βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο για καιρό.

Η Schneider Electric ενισχύει τη διαχείριση κινδύνου εφοδιαστικής αλυσίδας

Το concept ελαστικό που παράγει οξυγόνο!

Απαγόρευση φυτοφαρμάκων για την προστασία των μελισσών

Καινοτόμες λύσεις για τον κόσμο του αύριο από την wilo

Έρευνα για τριπλασσιασμό της αυτονομίας των ηλ. οχημάτων

Ιαπωνία: Αγρότες δημιούργησαν μπανάνες με βρώσιμη φλούδα

Η κλιματική αλλαγή καθιστά τις περισσότερες νέες θαλάσσιες χελώνες θηλυκές

περισσότερα »