Μετά από πολλά δυσάρεστα νέα, σχετικά με την ενεργειακή κρίση και την εκτόξευση των τιμών των ενεργειακών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, φαίνεται πως έρχεται ένα πολύ ευχάριστο νέο που θα ανακουφίσει τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, στα οποία βέβαια βρίσκεται και η χώρα μας.
Τα ευχάριστα νέα έρχονται από τη Ρωσία και συγκεκριμένα από το Κρεμλίνο, καθώς έπειτα από εντολή του ίδιου του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Gazprom θα αρχίσει να γεμίζει τις ευρωπαϊκές δεξαμενές φυσικού αερίου από τις 8 Νοεμβρίου.
Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου και θα ευνοήσει βέβαια και την Ελλάδα! Αξίζει να σημειωθεί ό,τι πρόσφατα η Ρωσία είχε εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανακούφιση των Ευρωπαίων καταναλωτών, σχετικά με τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου και είχε δεσμευτεί πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα (διάβασε περισσότερα εδώ).
Η δήλωση Πούτιν για πιο ευνοϊκή ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά
Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος Πρόεδρος, σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας σημείωσε χαρακτηριστικά ό,τι «η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει μια πιο ευνοϊκή κατάσταση για την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά», σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.
Γεμίζουν με φυσικό αέριο οι δεξαμενές αποθήκευσης σε Γερμανία και Αυστρία!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, o Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή στη Gazprom να θέσει στις άμεσες προτεραιότητές της το γέμισμα των υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης φυσικού αερίου σε Γερμανία και Αυστρία από τις 8 Νοεμβρίου, αμέσως δηλαδή μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία για την ίδια τη Ρωσία.
Ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, επιβεβαίωσε ό,τι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν μεταφερθεί πολύ μικρές ποσότητες φυσικού αερίου στην Ευρώπη, κάτι που αναμένεται να αλλάξει σύντομα, καθώς η διαδικασία εγχώριας αναπλήρωσης των αποθεμάτων φυσικού αερίου θα ολοκληρωθεί στα τέλη της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου και μετά έρχεται η σειρά της Ευρώπης.
Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές και βέβαια και εμείς στην Ελλάδα μπορούμε να είμαστε πιο ήσυχοι σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο, αλλά και να ελπίζουμε στη μείωση των τιμών αφού θα καλύπτεται η αυξημένη ζήτηση.