Καταργείται ο αντικαπνιστικός νόμος!

3.390 επισκέψεις στο άρθρο

Στο πλαίσιο της «ελευθερίας του ατόμου»

Η Ακροδεξιά που συγκυβερνά με το κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτς αποφάσισε σε παγκόσμια πρωτοτυπία να καταργήσει νόμο που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2017 και απαγόρευε οριστικά το κάπνισμα σε όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια της Αυστρίας.

Ειδικότερα, ο αρχηγός του κόμματος «Ελευθερία»,  Χανς Κρίστιαν Στράτσε δήλωσε πως αυτή η απόφαση συμφωνήθηκε έπειτα από συζητήσεις που είχε με το συντηρητικό κόμμα με το οποίο συνεργάζεται μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου και πως πρόκειται για μια απόφαση που σέβεται την «ελευθερία του ατόμου».

«Είμαι περήφανος γι αυτή την εξαιρετική λύση που εξυπηρετεί και τους μη καπνιστές και τους καπνιστές, αλλά και τους ιδιοκτήτες των μπαρ και των εστιατορίων» δήλωσε ο Στράτσε, ο οποίος είχε υποσχεθεί στα social media πως θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας.

«Η ελευθερία της επιλογής συνεχίζεται. Η βιωσιμότητα των εστιατορίων, ιδιαίτερα των μικρών, εξασφαλίστηκε. Χιλιάδες δουλειές που απειλούνταν, σώθηκαν» είπε ο Στράτσε, ο οποίος είναι και ο ίδιος καπνιστής.

Στην Αυστρία ο κόσμος μπορεί να καπνίσει σε ξεχωριστούς χώρους που βρίσκονται μέσα σε εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης, κάτι που επρόκειτο να καταργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δίχως να υπολογίζει τις προθέσεις του Ακροδεξιού κόμματος της Αυστρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως στους χώρους αυτούς απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία ανηλίκων. 

Πηγή: Athens Voice