Μεταχειρισμένες μπαταρίες οχημάτων για...οικιακή χρήση!

Διαβάστηκε από 3145 αναγνώστες -

Η Renault και η Powervault παρουσίασαν ένα σταθερό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας για το σπίτι με βάση τις μεταχειρισμένες μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

 
Η Renault έχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που απευθύνεται τώρα σε όλες τις χρήσεις της αγοράς αποθήκευσης ενέργειας με αυτό το σύστημα αποθήκευσης οικιακής ενέργειας.
Η εταιρεία M&S Energy συμμετέχει για να κατανοήσει τα οφέλη της έξυπνης οικιακής μπαταρίας της Powervault χρησιμοποιώντας τις μπαταρίες Renault Second Life EV για οικιακούς καταναλωτές.

Η Renault και η Powervault ανακοίνωσαν σήμερα μια συνεργασία για την επαναχρησιμοποίηση των μεταχειρισμένων μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας οικιακής χρήσης. Αυτή η συνεργασία θα μειώσει το κόστος της μονάδας έξυπνης μπαταρίας Powervault κατά 30%, βοηθώντας τη Powervault να φέρει την οικιακή αποθήκευση ενέργειας στο σημείο ανατροπής της ανάπτυξης της μαζικής αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Powervault τοποθετεί 50 δοκιμαστικές μονάδες, που τροφοδοτούνται με μεταχειρισμένες μπαταρίες που παρέχονται από τη Renault, στα σπίτια πελατών που έχουν ήδη εγκατεστημένους ηλιακούς συλλέκτες. Η δοκιμή θα διερευνήσει την τεχνική απόδοση των μεταχειρισμένων μπαταριών καθώς και την αντίδραση του πελάτη στην αποθήκευση ενέργειας στο σπίτι για να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής roll-out για τη μαζική αγορά. Η δοκιμή θα διεξαχθεί με επιλέξιμους πελάτες της εταιρείας M&S Energy, συν τους ενοικιαστές κοινωνικών κατοικιών και τα σχολεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το Powervault είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα οικιακής μπαταρίας, το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κατοικιών να ζουν πιο έξυπνα αυξάνοντας την ικανότητά τους να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια που παράγεται ελεύθερα από τους ηλιακούς συλλέκτες τους.  Το σύστημα Powervault βρίσκεται στην καρδιά του έξυπνου σπιτιού και τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας μέσα σε αυτό. Εκτός από τη μείωση του κόστους παραγωγής ενός Powervault, η χρήση μεταχειρισμένων μπαταριών θα βελτιστοποιήσει επίσης τον κύκλο ζωής των μπαταριών της Renault προτού ανακυκλωθούν.

Πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ