Ο κορωνοϊός μας υπενθυμίζει πόσο εξαρτόμαστε από τον ηλεκτρισμό

Διαβάστηκε από 1216 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2020

Η τεράστια διαταραχή που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού έδειξε πόσο οι σύγχρονες κοινωνίες βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια.

 
  • Η τεράστια διαταραχή που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού έδειξε πόσο οι σύγχρονες κοινωνίες βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια.
  • Η πανδημία παρέχει πληροφορίες για το πως ο ρόλος της ηλεκτρικής ενέργειας θα επεκταθεί και θα εξελίσσεται τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες.
  • Τι θα συμβεί στο μέλλον;
Εκατομμύρια άνθρωποι τώρα περιορίζονται στα σπίτια τους, καταφεύγουν στην τηλεργασία για να κάνουν τις δουλειές τους, σε δικτυακούς τόπους ηλεκτρονικού εμπορίου για να κάνουν τα ψώνια τους και σε βίντεο πλατφόρμες για να βρουν ψυχαγωγία.
Μια αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στηρίζει όλες αυτές τις υπηρεσίες, καθώς και την τροφοδοσία των συσκευών που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν δεδομένο, όπως τα ψυγεία, τα πλυντήρια και τις λάμπες.

Σε πολλές χώρες, ο ηλεκτρισμός είναι κρίσιμος για τη λειτουργία του εξαερισμού και του ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Σε μια τόσο ανησυχητική και ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση, η ηλεκτρική ενέργεια εξασφαλίζει επίσης την έγκαιρη επικοινωνία σημαντικών πληροφοριών μεταξύ κυβερνήσεων και πολιτών, καθώς και μεταξύ ιατρών και ασθενών.

Οι υπηρεσίες αυτές δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Στην Αφρική, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, καθιστώντας τους πιο ευάλωτους σε ασθένειες και άλλους κινδύνους.

Η κρίση του κορωνοϊού μας υπενθυμίζει τον απαραίτητο ρόλο του ηλεκτρισμού στη ζωή μας. Παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο ρόλος αυτός αναμένεται να επεκταθεί και να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες.

Σήμερα βρισκόμαστε μάρτυρες μιας κοινωνίας που έχει ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση από την ψηφιακή τεχνολογία για να προχωρήσει στην καθημερινή ζωή της οποίας η χρήση ενέργειας γίνεται ολοένα και περισσότερο υπό τη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας και όπου η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εξαρτάται περισσότερο από ποτέ στην αιολική και ηλιακή.

Σε μια τέτοια κοινωνία, η ασφάλεια της ηλεκτρικής ενέργειας είναι το θεμέλιο της ευημερίας και της σταθερότητας - αλλά διασφαλίζοντας ότι η ασφάλεια απαιτεί δράση από τις κυβερνήσεις.

Δείτε την αναλυτική έρευνα εδώ. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ισπανία: Παραγωγή κηροζίνης από ήλιο και νερό

Γιατί η Ινδονησία αναγκάζεται να αλλάξει πρωτεύουσα

Το κλειδί για το μέλλον

Αμαζόνιος: Η αποψίλωσή του διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο

Σιβηρία: Απειλείται από «οικολογικό Τσερνόμπιλ»

Ρωσία: Πρωτοπορία ή «πλωτό Τσερνομπίλ»;

Οι Γερμανοί επενδύουν στον άνεμο και τον ήλιο της Ελλάδας

Εκπέμπουν SOS οι πόλεις για το κλίμα

Γερμανία: Εισβολή ακτιβιστών σε ανθρακωρυχείο

Από ηλιακή και αιολική ενέργεια το 50% της παγκόσμιας παραγωγής το 2050

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

Δύο δισεκατομμύρια τόνοι αστικών στερεών αποβλήτων κάθε χρόνο!

Η κόντρα για τα σκουπίδια των ωκεανών και η ανακοίνωση των... 19

Για «κλιματικό απαρτχάιντ» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

H άνοδος της θερμοκρασίας απειλεί το 17% της ζωής στους ωκεανούς

Καναδάς: Τέλος τα πλαστικά μιας χρήσης από το 2021

Γροιλανδία: Έχασε 2 γιγατόνους πάγων σε μία ημέρα

Φόρο στην κηροζίνη εξετάζει η Κομισιόν

Ν. Αφρική: Πρωτοπόρος στην προστασία του κλίματος

Ιταλοί κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

περισσότερα »