Εκατομμύρια άνθρωποι τώρα
περιορίζονται στα σπίτια τους, καταφεύγουν στην τηλεργασία για να κάνουν τις δουλειές τους, σε δικτυακούς τόπους ηλεκτρονικού εμπορίου για να κάνουν τα ψώνια τους και σε βίντεο πλατφόρμες για να βρουν ψυχαγωγία.
Μια
αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στηρίζει όλες αυτές τις υπηρεσίες, καθώς και την τροφοδοσία των συσκευών που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν δεδομένο, όπως τα ψυγεία, τα πλυντήρια και τις λάμπες.
Σε πολλές χώρες,
ο ηλεκτρισμός είναι κρίσιμος για τη λειτουργία του εξαερισμού και του ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Σε μια τόσο ανησυχητική και ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση, η ηλεκτρική ενέργεια εξασφαλίζει επίσης την έγκαιρη επικοινωνία σημαντικών πληροφοριών μεταξύ κυβερνήσεων και πολιτών, καθώς και μεταξύ ιατρών και ασθενών.
Οι υπηρεσίες αυτές δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Στην Αφρική, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, καθιστώντας τους πιο ευάλωτους σε ασθένειες και άλλους κινδύνους.
Η
κρίση του κορωνοϊού μας υπενθυμίζει τον απαραίτητο ρόλο του ηλεκτρισμού στη ζωή μας. Παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο ρόλος αυτός αναμένεται να επεκταθεί και να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες.
Σήμερα βρισκόμαστε μάρτυρες μιας κοινωνίας που έχει ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση από την ψηφιακή τεχνολογία για να προχωρήσει στην καθημερινή ζωή της οποίας
η χρήση ενέργειας γίνεται ολοένα και περισσότερο υπό τη μορφή
ηλεκτρικής ενέργειας και όπου η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εξαρτάται περισσότερο από ποτέ στην αιολική και ηλιακή.
Σε μια τέτοια κοινωνία, η ασφάλεια της ηλεκτρικής ενέργειας είναι το θεμέλιο της ευημερίας και της σταθερότητας - αλλά διασφαλίζοντας ότι η ασφάλεια απαιτεί δράση από τις κυβερνήσεις.
Δείτε την αναλυτική έρευνα
εδώ.