Στο στόχαστρο η Γερμανία για την ατμοσφαιρική ρύπανση

1.681 επισκέψεις στο άρθρο

Η Κομισιόν εξετάζει προσφυγή εναντίον του Βερολίνου, καλώντας την να κάνει περισσότερα κατά της ρύπανσης του αέρα στις πόλεις.

Η Κομισιόν εξετάζει προσφυγή εναντίον του Βερολίνου, καλώντας την να κάνει περισσότερα κατά της ρύπανσης του αέρα στις πόλεις. Αντίστοιχη διαδικασία εκκρεμεί και κατά της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στη Γερμανία ο κίνδυνος των μικροσωματιδιών και των οξειδίου του αζώτου είναι υπαρκτός έχοντας βλάψει την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Σε βίντεο η DW θυμίζει ότι ο όγκος των βλαβερών πρέπει να μειωθεί όπως είχαν συμφωνήσει τα κράτης της Ε.Ε. ήδη πριν 12 χρόνια, ωστόσο λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε.

Στη Γερμανία για παράδειγμα τα όρια παραβιάζονται συχνά σε 28 περιοχές, Ιδιαίτερα μολυσμένος είναι ο αέρας στις μεγάλες πόλεις, όπως το Βερολίνο και το Μόναχο, αλλά και σε Κολονία, Κίελο και Στουτγκάρδη.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται η καθοριστική αρνητική συμβολή των πετρελαιοκίνητων. Μάλιστα, ακόμα και τα αυτοκίνητα, τα οποία πληρούν τις αυστηρότερες προϋποθέσεις εκπέμπουν 6 φορές περισσότερες ουσίες από το επιτρεπόμενο. 

Χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν σημειωθεί σημαντικά αποτελέσματα, πάνω από 80 γερμανικές πόλεις έχουν επιβάλει περιβαλλοντικές ζώνες θέλοντας να κρατήσουν τα πιο βρώμικα από περιβαλλοντικής άποψης οχήματα μακριά.

Υπό την απειλή της προσφυγής της Κομισιόν η γερμανική κυβέρνηση και η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτουν τώρα 1 δισ. ευρώ με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στις πόλεις.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών