Τα Mc Donald`s καταργούν τα πλαστικά καλαμάκια σε Ηνωμένο Βασίλειο - Ιρλανδία

2.221 επισκέψεις στο άρθρο

Τα McDonald`s της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας ανακοίνωσαν ότι από το Σεπτέμβριο θα παρέχουν μόνο χάρτινα καλαμάκια σε όλα τα εστιατόρια.

Η Αυστραλία, η Γαλλία και η Σουηδία συγκαταλέγονται στις χώρες που θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική στο εγγύς μέλλον.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι τα 1.361 εστιατόριά της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα ξεκινήσουν άμεσα τη μετάβασή τους στη χρήση χάρτινων καλαμακιών, με ορίζοντα αυτή να ολοκληρωθεί μέχρι το 2019. Προτού ληφθεί η απόφαση, μερικά από τα καταστήματα εφάρμοσαν το μέτρο πιλοτικά.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, οι πελάτες αντέδρασαν θετικά στα νέα καλαμάκια, υποστηρίζοντας τη μόνιμη μετάβαση για την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, στα πιλοτικά εστιατόρια έβαλαν τα καλαμάκια πίσω από το πάγκο και επέτρεψαν στους πελάτες να επιλέξουν αν ήθελαν χάρτινα ή πλαστικά.

Τη μετάβαση θα υποστηρίξει μία νέα βιομηχανία χάρτινης συσκευασίας με έδρα την Ουαλία. Η πρωτοβουλία για τα χάρτινα καλαμάκια είναι μέρος του συνολικού στόχου της McDonald`s να διαθέτει 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες μέχρι το 2025 σε όλο τον κόσμο.

«Αντικατοπτρίζοντας την ευρύτερη δημόσια συζήτηση, οι πελάτες μας είπαν ότι επιθυμούν μία αλλαγή στα καλαμάκια, αλλά χωρίς να διακυβεύουν τη συνολική τους εμπειρία όταν επισκέπτονται τα εστιατόρια μας», δήλωσε στο CNN ο Πωλ Πόμροϊ, Διευθύνων Σύμβουλος της McDonald`s Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία δεν είναι οι μόνες χώρες που αναμένεται να λάβουν μέρος σε αυτή την πρώτη φάση της πρωτοβουλίας, με τις Αυστραλία, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία και Μαλαισία να συμμετάσχουν σύντομα σε αυτή τη μετάβαση.

Πηγή: naftemporiki.gr