Το 82% της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από ΑΠΕ το 2050!

Το 82% της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από ΑΠΕ το 2050!

  • Το 82% της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από ΑΠΕ το 2050!
  • Το 82% της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από ΑΠΕ το 2050!

Το 82% της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από ΑΠΕ το 2050!

1.352 επισκέψεις στο άρθρο (20/06/2024)

- Η πυρηνική ενέργεια θα αποτελεί μόλις το 6% της παραγωγής
- Μόλις το 12% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από ορυκτές πηγές
- Η έρευνα του νορβηγικού νηογνώμονα DNV Energy Transition Outlook
- Τα επόμενα 25 χρόνια η παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα διπλασιαστεί

Νέα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό  της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ηλιακή και αιολική ενέργεια, είναι έτοιμα να γίνουν η ενεργειακή πραγματικότητα για σχεδόν κάθε χώρα στις επόμενες 3 δεκαετίες.

Η ηλεκτροκίνηση (απαλλαγμένη από τις ανθρακούχες ηλεκτρική ενέργεια) είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχιζόμενη ενεργειακή μετάβαση και κεντρικής σημασίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε επίσης: Ρεύμα: Ψηφιακά η αλλαγή προμηθευτή από το gov.gr - Πώς θα γίνεται

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σύμφωνα με έρευνα του νορβηγικού νηογνώμονα DNV Energy Transition Outlook:

  1. Τα επόμενα 25 χρόνια, η παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να διπλασιαστεί. Το 2022, η ηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύει το 20% της παγκόσμιας τελικής χρήσης ενέργειας. Μέχρι τα μέσα του αιώνα το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 37%.
  2. Ταυτόχρονα, η ηλεκτρική ενέργεια θα πρασινίσει.  Πέρυσι, το μερίδιο της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ήταν 13%. Μέχρι το 2040, αυτές οι δύο πηγές θα είναι υπεύθυνες για το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και θα φτάσει γρήγορα στο 70% έως το 2050.
  3. Το 2050, το 82% του συνόλου των ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές – δηλ. υδροηλεκτρική ενέργεια, γεωθερμία και βιομάζα, επιπλέον σε συνδυασμό με την ηλιακή και την αιολική ενέργεια.
  4. Η πυρηνική ενέργεια θα αποτελεί μόλις το 6% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2050 (μειούμενο από το σημερινό μερίδιο 9%), παρά την αύξηση κατά 41% σε απόλυτες τιμές σε όρους   σήμερα.
  5. Αυτό αφήνει μόλις το 12% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ορυκτές πηγές μέχρι το 2050 – μια αξιοσημείωτη αντιστροφή για τον άνθρακα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε σαφή αντίθεση με μια πορεία μηδενικών εκπομπών.