Από αριστερά προς τα δεξιά: Georg Weber (Chief Technology Officer), Dr. Mahmud Mustafa (Head of Operations), Holger Herchenhein (Senior Vice President Group Quality & Qualifications), Mathias Weyers (Chief Financial Officer), Oliver Hermes (Chairman of the Executive Board & Chief Executive Officer), Dr. Georg Fölting (Site Manager), Martin Linge-Boom (Head of Corporate Real Estate Management), Dr. Patrick Niehr (Chief Change Officer) κατά την τελετή παράδοσης του Έξυπνου Εργοστασίου.

Το κλειδί για το μέλλον

2.228 επισκέψεις στο άρθρο

Τελετή παράδοσης συμβολικού κλειδιού για το Έξυπνο Εργοστάσιο στο Wilo Park στο Ντόρτμουντ.

Ντόρτμουντ. Το κλειδί για το Έξυπνο Εργοστάσιο του Ομίλου Wilo, κατασκευαστή αντλιών και λύσεων στα συστήματα αντλιών, με έδρα το Ντόρτμουντ, παραδόθηκε συμβολικά στις 8 Αυγούστου 2019 κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων. Μετά από μια περίοδο κατασκευής 36 μηνών, έχει ξεκινήσει η μετάβαση στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και το  νέο ψηφιακό εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί τον Οκτώβριο. "Με υπερηφάνεια και χαρά γιορτάζουμε σήμερα ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της Wilo και ιδιαίτερα της ιστορίας του Wilo Park" σχολίασε ο Georg Weber , Chief Tecnology Officer της Wilo Group, κατά την εναρκτήρια ομιλία του.
 
Με παρόντες πάνω από 80 συμμετέχοντες στο έργο, αρχιτέκτονες, εμπόρων κτιριακού εξοπλισμού, πάροχοι υπηρεσιών και υπάλληλοι της Wilo, το επίσημο σήμα εκκίνησης για την μετάβαση στο εργοστάσιο του μέλλοντος δόθηκε με την παράδοση του κλειδιού. "Η περιοχή του Ruhr έχει τη δυνατότητα να γίνει ο μεγαλύτερος έξυπνος οικισμός στην Ευρώπη. Ανάλογα με την αποκεντρωμένη δομή της περιοχής, πολλά έργα έχουν δρομολογηθείπρος αυτή την κατεύθυνση" λέει ο Georg Weber. "Η κύρια παραγωγική και διοικητική μας βάση δεν είναι μόνο εξαιρετικής σημασίας για εμάς, αλλά θα αποτελέσει και τη συμβολή μας σε μια αναπτυσσόμενη "έξυπνη αστική περιοχή" Ruhrgebiet. Κατά τον Weber η απόφαση παραμονής και επένδυσης στο Ντόρτμουντ Hörde είναι μια ξεκάθαρη δέσμευση προς την περιοχή. "Το Ντόρτμουντ είναι το σπίτι της Wilo από τότε που ιδρύθηκε το 1872. Με την εντελώς νέα κατασκευή του Wilo Park σε μια περιοχή πάνω από 26 ποδοσφαιρικά γήπεδα, δείχνουμε την ιστορικά αυξανόμενη αλληλεγγύη μας στην πόλη και στους ανθρώπους της.
 
Με το έξυπνο εργοστάσιο η εταιρεία που εδρεύει στο Ντόρτμουντ ανοίγει ένα εργοστάσιο παραγωγής και ανάπτυξης κατά τα πρότυπα της  4ης βιομηχανικής επανάστασης σε γή άνω των 55.000μ2. Το εντυπωσιακό κτίριο προσφέρει υπερσύγχρονες θέσεις εργασίας και στο μέλλον θα είναι η ναυαρχίδα των καινοτομιών της μάρκας. "Η έξυπνη παραγωγή όχι μόνο θα διασυνδέει μηχανές και σταθμούς εργασίας, αλλά ως σύμβολο του πρωτοποριακού μας πνεύματος, προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για δημιουργικότητα, εργασία με προσανατολισμό στο μέλλον και τις νέες ιδέες", λέει ο Weber.
Από το Σεπτέμβριο, οι πρώτοι εξειδικευμένοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν στον νέο χώρο εργασίας τους και η πρώτη αντλία πρόκειται να βγει από τη γραμμή συναρμολόγησης στα τέλη Οκτωβρίου. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Weber ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους καθώς και τους κατασκευαστές για την αφοσίωση και την καλή συνεργασία τους.
 
Με βάση το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό
 
Το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στην ιστορία της εταιρείας έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για επτά χρόνια. Προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την έαπεριοχή, έπρεπε να διεξαχθούν εκτεταμένες εργασίες προετοιμασίας του εδάφους και εκκαθάριση εκρηκτικών υλών."Λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του έργου, είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε σωστοί και εντός χρονοδιαγράμματος και εντός προϋπολογισμού "λέει ο Martin Linge-Boom , επικεφαλής της κατασκευαστικής ομάδας της Wilo. "Αυτή είναι μια ξεχωριστή και συναισθηματική ημέρα για εμάς, καθώς η παράδοση αποτελεί το αποκορύφωμα μιας επιτυχημένης και εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων" λέει ο Holger Herchenhein, Γενικός Δ/ντής έργου του Wilo Park. Η πλήρης μετεγκατάσταση στο Έξυπνο Εργαστάσιο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
 
Εταιρική επέτειος 2022
 
Από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, το διοικητικό προσωπικό θα μεταβεί σταδιακά στο νέο κτίριο γραφείων. "Σε τρία χρόνια θα γιορτάσουμε την 150η επέτειό μας και στο σημείο αυτό το έργο κατασκευής θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του, θέτοντας ταυτόχρονα το πρότυπο για το μέλλον της εταιρείας κατά τη διάρκεια των ιστορικών εορτασμών" λέει ο Georg Weber.
 
Το μεγαλύτερο βιομηχανικό έργο κατασκευής στο NRW
 
Με το WiloPark, ο Όμιλος Wilo κατασκευάζει σήμερα μία εντελώς νέα έδρα σε έκταση 194,000 m2 στο Ντόρτμουντ .Το Wilo Park είναι σήμερα το μεγαλύτερο βιομηχανικό κατασκευαστικό έργο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (NRW). Η παραγωγή, η διοίκηση, η ανάπτυξη προϊόντων και η εξυπηρέτηση των πελατών θα συγκεντρωθούν και πάλι σε μια ενιαία τοποθεσία στην περιοχή του Ruhr.