Το νέο «cool» υλικό που αυξάνει την απόδοση στα φωτοβολταϊκά

Το νέο «cool» υλικό που αυξάνει την απόδοση στα φωτοβολταϊκά

  • Το νέο «cool» υλικό που αυξάνει την απόδοση στα φωτοβολταϊκά
  • Το νέο «cool» υλικό που αυξάνει την απόδοση στα φωτοβολταϊκά

Το νέο «cool» υλικό που αυξάνει την απόδοση στα φωτοβολταϊκά

Σχολιάστε
3.055 επισκέψεις στο άρθρο

- Με μια ψυχρή επίστρωση στο δάπεδο, το πάνελ αποδίδει στο μάξιμουμ.
- Έχεις παραγωγή ρεύματος επιπλέον 8%.
- Το καλοκαίρι έχεις πιο δροσερό κτίριο.
- Έχεις εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Είναι γνωστό ότι οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες σαμποτάρουν την απόδοση ενός φωτοβολταϊκού. Μια ισπανο-αλγερινή εταιρεία ερευνών ξεκίνησε να μελετά με ποιο τρόπο μια δροσερή επίστρωση στις οροφές θα μπορούσε να αυξήσει την ισχύ στα ηλιακά πάνελ διπλής όψης (διφασικά).

Πρόκειται για φωτοβολταϊκά πάνελ που μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και από τις δύο όψεις τους. Τοποθέτησαν, λοιπόν, επίστρωση σε οροφές με ειδικά υλικά τα οποία διαθέτουν ανακλαστικές ιδιότητες. 

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ο συνδυασμός του υλικού και της τεχνολογίας των πάνελ μπορεί να ανεβάσει την απόδοσή τους σε σχέση με τα ίδια που τοποθετούνται σε συμβατικές οροφές.
 

Με μια ψυχρή επίστρωση στο δάπεδο, το πάνελ από πάνω αποδίδει στο μάξιμουμ

Το ψυχρό υλικό που απλώνεται κάτω από το πάνελ, σε μη σκιερό σημείο, έχει εξαιρετικά ανακλαστικές ιδιότητες που αυξάνει την ακτινοβολία που δέχεται το πίσω μέρος της επιφάνειας του πάνελ. Μάλιστα, έχει φανεί πως μειώνει και την ενέργεια που απαιτείται για το δροσισμό του κτιρίου και προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.
 

Έχεις παραγωγή ρεύματος επιπλέον 8%

Για τι απόδοση μιλάμε; Όταν χρησιμοποιείται μια δροσερή επίστρωση οροφής κάτω από τις μονάδες διπλής όψης, η παραγωγή φωτοβολταϊκών μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά (+8,6%), ανέφερε η ομάδα.
 

Το καλοκαίρι βοηθά στο να δροσίζεται το κτίριο

Επιπλέον, η ψυχρή επίστρωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας δαπέδου σε μη σκιασμένες περιοχές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (−3,8 °C), οδηγώντας ενδεχομένως σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας κατά την ψύξη του κτιρίου.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>