Trump: Η κλιματική αλλαγή δεν συνιστά απειλή

2.123 επισκέψεις στο άρθρο

Ο Τrump θα σταθεί στην οικονομική μεγέθυνση των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η περιβαλλοντική πολιτική λειτουργεί εις βάρος της οικονομικής ανάπτυξης και των ενεργειακών συμφερόντων της χώρας.

Η κλιματική αλλαγή έπαψε να είναι απειλή για τις ΗΠΑ, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τη διακυβέρνηση Τραμπ, που αφαίρεσε τα περιβαλλοντικά ζητήματα από τη λίστα με τους κινδύνους για τη χώρα. Αυτό αναμένεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος, που θα πει ότι στο εξής κύριος στόχος της αμερικανικής πολιτικής θα είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ. Μάλιστα, για να δώσει έμφαση στην απόφασή του αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει σχετική ομιλία στον Λευκό Οίκο, όπου σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους ούτε λίγο ούτε πολύ θα πει ότι «η κλιματική αλλαγή δεν αναγνωρίζεται ως εθνική απειλή, ούτε ως απειλή για τον πλανήτη, αλλά το κλίμα και η σημασία του περιβάλλοντος και της διαχείρισής του είναι συζητήσιμα».

¶ξονας της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου θα είναι όσα είπε όταν ανακοίνωσε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, όπου είχε πει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει «είναι οι πολίτες του Πίτσμπουργκ που τον ψήφισαν και όχι οι πολίτες του Παρισιού».
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα σταματήσει κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της καύσης άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου ως πηγή παραγωγής ενέργειας. Επίσης, θα σταθεί στην οικονομική μεγέθυνση των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η περιβαλλοντική πολιτική λειτουργεί εις βάρος της οικονομικής ανάπτυξης και των ενεργειακών συμφερόντων της χώρας.

Η αλλαγή αυτή πολιτικής από τη διακυβέρνηση Τραμπ συνιστά στροφή 180 μοιρών από την πολιτική που προωθούσε η διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά τις απειλές για τις ΗΠΑ και τον κόσμο, και η οποία βασιζόταν στην ιδέα ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι εθνική προτεραιότητα και πρέπει να προωθηθεί μέσω της διεθνούς συνεργασίας.

Πηγή: efsyn.gr