Μουσείο Ακρόπολης, Ελλάδα 2007

Swiss re building, Λονδίνο 2004

1665: Δημιουργία της Saint-Gobain...

2.286 επισκέψεις στο άρθρο

Η εταιρεία Saint-Gobain ιδρύθηκε το 1665 από τον Βασιλιά Λουδοβίκο τον 14ο για να παραγάγει τους καθρέπτες για το παλάτι των Βερσαλλιών.

Η SAINT GOBAIΝ είναι μία από τις παλιότερες βιοιμηχανικές εταιρείες παγκοσμίως, με βιομηχανική δραστηριότητα 353 ετών. Από εκείνη την εποχή έχουν περάσει πάνω από 3 αιώνες και η εταιρεία έχει καταφέρει να κατασκευάσει μερικά από τα πιο γνωστά έργα παγκοσμίως:

Σήμερα η εταιρεία έχει βιομηχανική παρουσία σε 68 χώρες και πάνω από 170.000 υπαλλήλους. Με τζίρο περίπου στα 40 Δις ευρώ είναι μέσα στις 100 μεγαλύτερες βιομηχανικές εταιρείες παγκοσμίως.

Η SAINT GOBAIΝ συγκαταλέγεται μέσα στις 100 ΠΙΟ καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως τα τελευταία 3 χρόνια, με πάνω από 400 πατέντες να κατατίθενται ετησίως. Επίσης αναγνωρίζεται και μέσα στις 100 καλύτερους εργοδότες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εταιρεία SAINT GOBAIΝ χωρίζει τις δραστηριότητές της σε τρεις μεγάλους τομείς :
  •  Τομέας Καινοτόμων προιόντων
  • Τομέας Οικοδομικών υλικών
  • Τομέας Λιανικής πώλησεις Οικοδομικών υλικών
Ο Κλάδος του γυαλιού ανήκει στον τομεά των καινοτόμων προίοντων και είναι ο παλιότερος κλάδος της εταιρείας, έχοντας ζωή πάνω από 350 χρόνια.

Ο κλάδος του γυαλιού αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την εταιρεία SAINT GOBAIΝ GLASS Ελλάς, η οποία ιδρπυθηκε το 1992 και καλύπτει την Ελληνική και Κυπριακή αγορά, καθώς επίσης και άλλες χώρες της Νοτιανατολικής Μεσογείου.
Η SAINT GOBAIΝ GLASS κατέχει μεγάλο μερίδιο στην Ελληνική αγορά και η προσπάθεια της είναι η συνεχής ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου της οικοδομής, Αρχιτέκτονες, Μηχανικούς, κατασκευαστικές εταιρείες, Εμπόρους υαλοθέτες, επαγγελματίες του κλάδου του κουφώματος κλπ.

Πιο γνωστά προιόντα της Saint-Gobain που χρησιμοποιούνται στην Ελληνική αγορά είναι τα SGGPlanistar ®, SGGCoolLite® SKN &Xtreme, SGGPlanitherm®.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την SAINT GOBAIN πατήστε εδώ.