3ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενεργειακών Λύσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας

2.290 επισκέψεις στο άρθρο

Με μεγάλη συμμετοχή και τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενεργειακών Λύσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας, Θερμικής ¶νεσης & Παραγωγής ΖΝΧ της ANDRIANOS.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο κατά σειρά Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενεργειακών Λύσεων της ANDRIANOS, ενός θεσμού που έχει γίνει πλέον σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος των εκπαιδευτικών δράσεων και της λειτουργίας της εταιρίας γενικότερα.   
 
Το συμπόσιο είχε θέμα τις «Ενεργειακές Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας, Θερμικής ¶νεσης & Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στα Σύγχρονα Κτήρια» και έγινε με την συνεργασία της ANDRIANOS  με τους οίκους «Carrier AHI», «Ariston» και «Salus», ενώ συνδυάστηκε με τον επετειακό εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση της.
 
Σε αυτό το, κατά γενική ομολογία, ιδιαίτερα επιτυχημένο συμπόσιο, συμμετείχαν 55 ειδικοί του κλάδου της Θέρμανσης, του Κλιματισμού και της Κτηριακής Εξοικονόμησης Ενέργειας από όλη την Ελλάδα και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες για τα πλέον σημαντικά και ενδιαφέροντα ζητήματα του κλάδου.

Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάστηκαν ήταν:
 
  • Η Εξοικονόμηση Ενέργειας με  χρήση Λεβήτων Υψηλού Βαθμού Απόδοσης - Συμπύκνωσης της ARISTON.
  • Η Τεχνολογία του Μέλλοντος με τα Συστήματα Smart Home της SALUS.
  • Η αναγκαιότητα των σύγχρονων συστημάτων Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας ASSOLO της ANDRIANOS.
  • Η πάντα επίκαιρη Ηλιοθερμία με την υψηλή Εξοικονόμηση Ενέργειας, όπου το ενδιαφέρον έκλεψαν οι κορυφαίοι Ηλιακοί Συλλέκτες της ANDRIANOS στο TOP 5 παγκοσμίως.
  • Τα καινοτόμα Συστήματα Βιομηχανικής και Εμπορικής Υδρονέφωσης υψηλής πίεσης και τα πολλά πεδία εφαρμογών τους.
  • Οι τεράστιες δυνατότητες σε Εξοικονόμηση Ενέργειας με χρήση Αντλιών Θερμότητας από την CARRIER.
  • Οι αποτελεσματικές λύσεις της FERNOX στην Επεξεργασία Νερού και την Προστασία Κλειστών Κυκλωμάτων Θέρμανσης-Κλιματισμού.
 
Οι παρουσιάσεις διεξήχθησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της ANDRIANOS στην Καλαμάτα και συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο Γεώργιος Χ. Ανδριανός, Διπλ. Ηλεκ. Μηχ. ΑΠΘ, ΜΒΑ, Διευθύνων Σύμβουλος της ANDRIANOS.
 
Μεταξύ των εισηγητών ήταν ο κος Κωνσταντίνος Αλβανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Tata Hellas Ltd, αντιπροσώπου της ARISTON στην Ελλάδα, o κος Raffaele Giannattasio,  Διευθυντής επιχειρησιακής ανάπτυξης FERNOX και η κα Μαρία Τριανταφύλλου, Product Manager της Fernox στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης Πανάγος, Διπλ. Μηχ. Μηχ. ΕΜΠ & Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου AHI CARRIER καθως και ο κος Παντελής Ιωάννου, Διπλ. Μηχ. Μηχ. ΕΜΠ  - Sales Engineer BSS & Projects της CARRIER.
 
Επιπλέον, εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη της ANDRIANOS και συγκεκριμένα τους Ηλία  Μπραΐμη, Διπλ. Μαχ. Παρ. Msc & Γεώργιο Τζανετόπουλο, Διπλ. Μηχ. Μηχ. MBA, τον Χρήστο Χιουρέα, Misting Dept. Manager καθώς και από τον Smart Home Expert Δημήτρη Καραΐσκο. Την Ειδική Ομάδα Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΟΤ-ΕΞΕ) εκπροσώπησε ο συνιδρυτής της και Τεχνικός  διευθυντής, κος Γιάννης Μυλωνόπουλος, Μηχανολόγος  Μηχανικός Τ.Ε., ΜΒΑ.

Σε αυτό το συμπόσιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μοντέλο που ακολουθεί η ANDRIANOS στα θέματα Ολικής Ποιότητας και Digital Marketing, το οποίο και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης και πρότυπο για τους συνεργάτες της στην Ελλάδα, με τις αντίστοιχες παρουσιάσεις από τον σύμβουλο ποιότητας κο Σταυρό Συνοδινό, Διπλ. Χημ. Μηχ. και το τμήμα Marketing της ANDRIANOS, κο Κοκκορόγιαννη Παναγιώτη, Διπλ. Μηχ. Πληρ. και κα Χαϊδεμένου Νέττα, Πτυχ. Marketing.

Οι σύνεδροι και οι εισηγητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να συσφίξουν τις σχέσεις τους και φυσικά να ενημερωθούν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου HVAC σε μια εκδήλωση της ANDRIANOS που συνέβαλε στην προσπάθεια περαιτέρω συνεργασίας, ανταλλαγής γνώσεων και δεδομένων με τους ειδικούς στο κλάδο της Κτηριακής Εξοικονόμησης Ενέργειας από όλη την Ελλάδα.
 
Από το 1994, η ANDRIANOS πρωτοστατεί στις σύγχρονες μεθόδους Εξοικονόμησης Ενέργειας με συνέπεια, καλύπτοντας πλήρως την ανάγκη για Θερμική ¶νεση στα κτήρια. Η μακρόχρονη εμπειρία της αλλά και, οι δυνατές συνεργασίες που έχει εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια, έχουν δημιουργήσει σταθερές βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της.