Παράδειγμα Ανακαίνισης από την maxen

Παράδειγμα Ανακαίνισης από την maxen

Παράδειγμα Ανακαίνισης από την maxen

AIR BNB και ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ... Ανακαίνιση ακόμα και σε ... “ ξεχασμένα 2άρια“!

6.601 επισκέψεις στο άρθρο

H Airbnb έχει πάρει “φωτιά” και ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ανακαινίσει το «παρατημένο» του σπίτι. Τι εννοούμε ανακαίνιση και Airbnb; Η Airbnb είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλετε έξτρα χρήματα απλά και μόνο δημοσιεύοντας το στην πλατφόρμα.

ΛΕΝΤΒΑΝΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
Πολλοί έχουν ένα άδειο διαμέρισμα το οποίο “κάθεται” άδειο και παραμελημένο το οποίο  βρίσκεται σε μια περιοχή με τουριστική κίνηση ή κοντά σε κάποιο κεντρικό σημείο. Η Airbnb είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλετε έξτρα χρήματα απλά και μόνο δημοσιεύοντας το στην πλατφόρμα.
 
 
Τι είναι το Airbnb?
Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διαικπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης. Η συναλλαγή, κατά την οποία ο επισκέπτης πληρώνει το εκάστοτε ποσό με πιστωτική ή άλλη κάρτα, γίνεται μέσω της πλατφόρμας. Ο οικοδεσπότης παραλαμβάνει το ποσό μόλις 24 ώρες μετά την άφιξη του φιλοξενούμενού του, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι ο τελευταίος παρέλαβε το κατάλυμα, όπως συμφωνήθηκε. Τα έσοδα της εταιρίας προέρχονται από το ποσοστό που κρατάει εκείνη από κάθε κράτηση που γίνεται.
 
 
Το πρώτο βήμα για κάποιον που έχει διαμέρισμα δεν είναι άλλο από την ανακαίνιση του ακινήτου. Υπάρχουνα εταιρείες που αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την διαδικασία την ανακαίνησης.
 
Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία, που όμως μπορεί να προκαλέσει μεγάλο άγχος στον καθένα μας. Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι πολλές και απαιτούν προσεκτική οργάνωση και σχεδιασμό. Ειδικά στην περίπτωση της γενικής ή ολικής ανακαίνισης, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς, πριν ξεκινήσεις.
 
Μερική ή ολική ανακαίνιση;
Αρχικά, πρέπει να αποφασίσεις αν χρειάζεσαι ολική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού. Αν επιθυμείς να ανανεώσεις μόνο ένα κομμάτι του χώρου σου, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις μόνο ανακαίνιση μπάνιου, ανακαίνιση κουζίνας, ανακαίνιση δωματίου, ανακαίνιση σαλονιού, κλπ. Κάθε χώρος μπορεί να χρειάζεται διαφορετικές εργασίες, ανάλογα με τις προϋποθέσεις που θέτεις. 
 
Ποιες εργασίες αναλαμβάνουν τα συνεργεία για ανακαινίσεις σπιτιών;
Οι ανακαινίσεις σπιτιών, είτε πρόκειται για ανακαίνιση μονοκατοικίας, είτε ανακαίνιση διαμερίσματος, περιλαμβάνουν πολλές εργασίες που μπορεί να αφορούν, είτε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού (εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού) ή τον εσωτερικό χώρο (εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού).
 
1. Εργασίες για εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού
  • Η κατεδάφιση και η αποξήλωση για αναδιαρρύθμιση του χώρου (γκρέμισμα τοίχου, τοποθέτηση διαχωριστικών δωματίου, αποξήλωση παλιών ντουλαπιών, κλπ).
  • Βάψιμο των ντουλαπιών και τοποθέτηση ταπετσαρίας στις επιφάνειες που επιθυμείς.
  • Μόνωση των χώρων (θερμομόνωση ή ηχομόνωση)
  • Αλλαγή ή επισκευή πατώματος
  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων
  • Αλλαγή πορτών με πόρτες ασφαλείας
  • Τοποθέτηση και συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων
  • Τοποθέτηση νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αλλαγή των φωτιστικών του χώρου
  • Ξυλουργικά μερεμέτια και κατασκευές
  • Συστήματα Αυτοματισμού και Ασφαλείας
  • Τοποθέτηση ή αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης (τοποθετηση air condition, αλλαγή κεντρικής θέρμανσης, κλπ)
 
2. Εργασίες για εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού
Η φθορά που προκαλεί ο χρόνος και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποτυπώνεται στην εξωτερική όψη του σπιτιού. Τα συνεργεία ανακαινίσεων μπορούν να επισκευάσουν τις ζημιές άμεσα και αποτελεσματικά με τις παρακάτω εργασίες ανακαίνισης οικίας:
  • Εργασίες σοβατίσματος και επισκευής φθορών στα θεμέλια του σπιτιού
  • Εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του κτιρίου
  • Επισκευή, συντήρηση ή αντικατάσταση των κουφωμάτων του σπιτιού
  • Εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού
  • Αναδιαμόρφωση του κήπου
 
Φορολογικό νομοσχέδιο: Τι προβλέπει για ανακαίνιση ακινήτων και Airbnb
Προβλέπονται βαριές «καμπάνες» έως και 30.000 ευρώ, για όσους δεν δηλώνουν στην εφορία ακίνητα τα οποία νοικιάζουν μέσω Airbnb.
Περικοπές στην ωφέλεια φόρου για όσους προχωρήσουν σε ανακαίνιση των ακινήτων τους, αλλά και βαριές «καμπάνες» έως και 30.000 ευρώ για όσους δεν δηλώνουν στην εφορία ακίνητα τα οποία νοικιάζουν μέσω Airbnb, προβλέπει μεταξύ άλλων το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.
Αναφορικά με τα ακίνητα τα οποία νοικιάζονται με βραχυχρόνιες μισθώσεις, το νομοσχέδιο ορίζει ότι παρέχεται η δυνατότητα στη φορολογική διοίκηση να ζητά εντός προθεσμίας με έγγραφο ή ηλεκτρονικό αίτημα από κάθε διαχειριστή ψηφιακής πλατφόρμας οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο σχετικά με πρόσωπα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ως πωλητές, για τα οποία προκύπτουν ή μπορεί να προκύψουν φορολογικές υποχρεώσεις στην ημεδαπή.
Σε περίπτωση μη παροχής πληροφοριών καθορίζονται κυρώσεις που ανέρχονται από 5.000 έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Παράδειγμα Ανακαίνισης από την maxen
 
Στο συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε ολική ανακαίνιση ακινήτου για χρήση AirBnB. Το ακίνητο διαμορφώθηκε κατάλληλα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 5 διαμερίσματα προς ενοικίαση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε κάθε διαμέρισμα είναι οι παρακάτω:
  • Αποξήλωση όλων των σαθρών σημείων
  • Νέα Ηλεκτρολογική εγκατάσταση
  • Νέα Υδραυλική εγκατάσταση
  • Διαμόρφωση των κατοικιών και κατασκευή ψευδοροφών με γυψοσανίδα
  • Προσθήκη LED φωτισμού σε όλο το ακίνητο
  • Μόνωση εξωτερικά στους τοίχους για Ηχομόνωση – Θερμομόνωση και στην Ταράτσα για Στεγανοποίηση - Θερμομόνωση
  • Δάπεδα Laminate
  • Τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων 4 εποχών με triplex υαλοπίνακες
  • Ηλιακοί θερμοσίφωνες
  • Κλιματιστικά Inverter υψηλής ενεργειακή απόδοσης
  • Καινούργιο Μπάνιο
  • Καινούργια Κουζίνα
  • Ελαιοχρωματισμοί με ενεργειακά χρώματα
 
H maxen μας παρουσιάζει τα βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για μία αποτελεσματική ανακαίνιση.
  1. Ενεργειακά χρώματα
Αυτό που θα ανανεώσει οπτικά τον χώρο σας άμεσα και θα τον κάνει να φαίνεται σαν καινούργιος, είναι το βάψιμο. Είτε επιλέξετε να δώσετε ένα καινούργιο στυλ στο χώρο, είτε κάνετε ένα απλό φρεσκάρισμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε νέας τεχνολογίας ενεργειακά χρώματα ώστε να συνεισφέρετε στην ενεργειακή αναβάθμιση τους ακινήτου σας.
  1. Μόνωση
Σε περίπτωση που το ακίνητό σας έχει κατασκευαστεί κατά τη δεκαετία του 1980 ή προγενέστερα, είναι πιθανό να έχει ανεπαρκή μόνωση. Για να το μάθετε αυτό καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό μηχανικό ο οποίος θα σας απαντήσει αφού διεξάγει τους απαραίτητους ελέγχους. Η θερμική άνεση των ενοίκων θα σας εξασφαλίσει σίγουρα θετικά σχόλια και θα συνεισφέρει και στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Η θερμομόνωση αποτελεί τη σίγουρη λύση για τα περισσότερα ακίνητα και συνήθως επιλέγεται η τοποθέτηση εξωτερικά του τοίχου.
  1. Ενεργειακά κουφώματα – Τζάμια
Η αντικατάσταση των παλαιών εξωτερικών κουφωμάτων με σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα και υαλοπίνακες κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεταισυγκριτικά, ξεπερνάει σε ποσοστό το 20%. Με την ευκαιρία μπορείτε να προσαρμόσετε το είδος και το χρώμα των κουφωμάτων αναλόγως την αισθητική που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας.
  1. Κλιματισμός
Στην περίπτωση βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω AirBnB ο επισκέπτης συνήθως βρίσκεται σε κάποιο ταξίδι αναψυχής ή επαγγελματικό και θα λείπει από την κατοικία τις περισσότερες ώρες της ημέρες. Μία καλή λύση για την άμεση και οικονομική ψύξη ή θέρμανση ενός χώρου είναι τα κλιματιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης με λειτουργία inverter. Με αυτές τις τεχνολογίες η ισχύς του κλιματιστικού ρυθμίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
  1. LED Φωτισμός
Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για ένα ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα του χώρου μας. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο από μία πρώτη σκοπιά αλλά η μελέτη του φωτισμού αποτελεί βασικό στοιχείο των αρχιτεκτονικών μελετών και της εσωτερικής διακόσμησης ενός χώρου. Κατά τη διαδικασία αυτή η επιλογή LED φωτισμού είναι μονόδρομος καθώς θα έχετε μία μείωση της κατανάλωσης ενέργειας έως και 95%.
  1. Ξηρά Δόμηση
Ένας οικονομικός και γρήγορος τρόπος για να ανανεώσετε ή να διαμορφώσετε κάποιο χώρο σας είναι η επιλογή της δόμησης με γυψοσανίδες. Μπορείτε να προσθέσετε ηχομόνωση, ανάγλυφα σχέδια στον τοίχο ή στην οροφή, κρυφό φωτισμό και να κατασκευάσετε κάποιο έπιπλο όπωςγια παράδειγμα μια βιβλιοθήκη.
  1. Ηλιακά συστήματα (θέρμανση, ζεστό νερό κοκ)
Η συνηθέστερη χρήση των ηλιακών συστημάτων στα αστικά κέντρα είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας. Μπορείτε να έχετε έτοιμο ζεστό νερό χρήσης ανέξοδα κατά τις περισσότερες μέρες του έτους. Αν βέβαια υπάρχει επιπλέον χώρος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ (πχ. στη στέγη, στον κήπο κοκ.), τότε μπορείτε να επωφεληθείτε ακόμα περισσότερο καθώς θα καλύπτονται οι περισσότερες ή και όλες οι ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
  1. Smart Συσκευές
Οι smart συσκευές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και πλέον αποτελούν μέρος και του σπιτιού μας. Ως Smart αποκαλούνται οι συσκευές που μπορούμε να χειριστούμε εξ` αποστάσεως από το κινητό μέσω internet ή Bluetooth. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποστείλετε έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας σε κάθε ένοικό σας μέσω email ώστε να έχει προσωρινή πρόσβαση στο σπίτι χωρίς να ανησυχείτε για την παράδοση και παραλαβή των κλειδιών σας. Επίσης, οι smart τεχνολογίες προσφέρουν ιδιαίτερη άνεση στους επισκέπτες σας οι οποίοι θα μπορούν να ρυθμίσουν τη λειτουργία του κλιματισμού, του θερμοσίφωνα και πολλών άλλων συσκευών εξΆ αποστάσεως. Με αυτό τον τρόπο δε θα έχουν λόγο να μένουν ανοιχτά για αρκετές ώρες ενώ λείπουν από την οικία καταναλώνοντας άσκοπα ενέργεια.
 
MAXEN
Maximize Energy Saving