Αλλαγή ονόματος ΔΕΗ

11.850 επισκέψεις στο άρθρο

Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ αποτελεί μια διαδικασία την οποία μπορεί να χρειαστεί ο καθένας μας για διαφορετικούς λόγους. Οι λόγοι αυτοί μπορεί να είναι η μετακόμιση σε νέο διαμέρισμα, λογιστικά ζητήματα, είτε ακόμα και σε περίπτωση θανάτου του ιδιοκτήτη.
 
Σε περίπτωση που μετακομίζετε σε ένα ήδη ηλεκτροδοτούμενο σπίτι, θα πρέπει να απευθυνθείτε στη ΔΕΗ ώστε να υπογράψετε μια νέα σύμβαση προμήθειας ρεύματος.
 
Το όνομα στο οποίο εκδίδονται οι λογαριασμοί θα πρέπει να συμβαδίζει πάντα με τον κάτοικο του ακινήτου, εκείνη την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
 
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αλλαγή ονόματος ΔΕΗ, θα τα μάθεις παρακάτω.

Πώς γίνεται η διαδικασία αλλαγής ονόματος ΔΕΗ;

Όπως προαναφέρθηκε ο λογαριασμός του ρεύματος θα πρέπει να είναι στο όνομα του εκάστοτε χρήστη του ακινήτου.
 
Όταν σε ένα ακίνητο εκδίδονται ήδη λογαριασμοί, ο νέος ενοικιαστής θα πρέπει να υπογράψει νέα σύμβαση παροχής ρεύματος ώστε οι λογαριασμοί να φέρουν πλέον το όνομα του. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε σε αυτή την περίπτωση είναι να επισκεφτείτε οποιοδήποτε κατάστημα ΔΕΗ ή να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών στο 11770.

Τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσω;

Οποιονδήποτε τρόπο επιλέξετε, είτε επισκεφτείτε ένα κατάστημα είτε επικοινωνήσετε με το 11770, θα πρέπει να έχετε ετοιμάσει κάποια δικαιολογητικά που θα σας χρειαστούν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί γρήγορα και εύκολα.
 
  1. Αριθμός Παροχής. Ο αριθμός παροχής αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο για την αλλαγή και αναγράφεται πάντα πάνω στο λογαριασμό σας. Επομένως πρέπει να έχετε έναν πρόσφατο λογαριασμό ή απλώς να ξέρετε τον αριθμό.
  2. Αστυνομική Ταυτότητα (ή άλλο σχετικό επίσημο έγγραφο). Για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία σας θα πρέπει να παρουσιάσετε την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό να έχετε και μια φωτοτυπία τους.
  3. Αποδεικτικό του ΑΦΜ. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να επιδείξετε οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο, π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας, βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ, δήλωση πληροφοριακών στοιχείων ακινήτου από taxis.
  4. ΥΔΕ ή Πιστοποιητικό ΔΕΗ. Όταν πρόκειται να υπογράψετε νέα σύμβαση για αλλαγή ονόματος, πρέπει να ελέγξετε αν υπάρχει Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ή αλλιώς Πιστοποιητικό ΔΕΗ) σε ισχύ. Το συγκεκριμένο Πιστοποιητικό έχει ισχύ για 14 χρόνια για οικιακούς χώρους και 7 χρόνια για επαγγελματικούς. Για να μάθετε αν έχετε πιστοποιητικό σε ισχύ, καλέστε το 11770
  5. Επιπλέον, είναι πιθανό να χρειαστεί και αποδεικτικό υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου (έγγραφο Taxisnet) ή αντίγραφο του συμβολαίου ιδιοκτησίας.
 
Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει και από εξουσιοδοτημένο από εσάς άτομο, έχοντας μαζί του επιπλέον:
 
  • επικυρωμένη εξουσιοδότηση
  • αστυνομική ταυτότητα
 
Ποιές είναι οι τιμές για την αλλαγή;

Για την αλλαγή ονόματος ΔΕΗ η μόνη οικονομική επιβάρυνση που θα έχετε είναι ένα ποσό εγγύησης που θα πρέπει να καταβληθεί, όταν υπογραφεί η νέα σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Η εγγύηση διαμορφώνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και τον τύπο του ρεύματος στο οποίο κατατάσσεται η δική σας παροχή (μονοφασικό ή τριφασικό).
Επειδή το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, για να πληροφορηθείτε σχετικά με το ποσό της εγγύησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, καλώντας στο 11770 αναφέροντας τον Αριθμό Παροχής του ακινήτου σας. Ετσι θα υπολογίσετε εύκολα το ποσό της εγγύησης.

Πού μπορώ να εκδώσω την Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη;

Το πρώτο βήμα είναι να σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε ήδη κάποιο πιστοποιητικό σε ισχύ, το οποίο να έχει εκδοθεί τα τελευταία 14 χρόνια. Για να μάθετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την παροχή σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ στο 11770.
Εάν έχει λήξει το πιστοποιητικό σας, θα πρέπει να εκδόσετε κάποιο εκ νέου. Για άμεση εξυπηρέτηση, μπορείτε να ανατρέξετε στον κατάλογο με τους επαγγελματίες ηλεκτρολόγους και να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς. Εκείνος θα αναλάβει για εσάς και θα σας γλιτώσει από περιττό κόπο.
 
 
Ποιά είναι η τιμή του πιστοποιητικού για αλλαγή ονόματος ΔΕΗ;

Η τιμή της έκδοσης πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου για αλλαγή ονόματος ΔΕΗ διαμορφώνεται ανάλογα με τα τ.μ του ακινήτου. Οι τιμές έχουν ως εξής:
  • μέχρι 30τμ από 27ευρώ
  • μέχρι 100τμ από 34ευρώ
  • μέχρι 150τμ από 44ευρώ
  • μέχρι 200τμ από 49ευρώ
 
Γιατί να εμπιστευτείς το MyConstructor για την αλλαγή ονόματος ΔΕΗ;

Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε έμπειρους και καταξιωμένους ηλεκτρολόγους για την έκδοση της ΥΔΕ. Οι συνεργάτες μας χάρη στη πολυετή τους εμπειρία και τον επαγγελματισμό τους, μπορούν να σας εγγυηθούν για το αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα.