Ανακύκλωση με πρεσβευτή τον Αντετοκούνμπο, πετυχαίνει 2 ρεκόρ Guinness

1.689 επισκέψεις στο άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Με πρεσβευτή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πετυχαίνει 2 παγκόσμια ρεκόρ Guinness και εγκαινιάζει τo 3ο Πάρκο Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα.

Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ με υπερηφάνεια συγχαίρει τον Πρεσβευτή της ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ, που ανακηρύχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ για τη σεζόν 2018-2019. Ο Γιάννης ανήκει στην οικογένεια της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ σαν “Recycling Ambassador”, παρακινώντας τους πολίτες και κυρίως τους νέους ανθρώπους να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες τους στα Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και στα Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα.

Τον περασμένο μήνα, πραγματοποιήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κύριο Μάξιμο και με την παρουσία του Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κυρίου Κωστή Δήμτσα, η Τελετή Έναρξης Λειτουργίας του Πολυχώρου Ανακύκλωσης του “Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων”, το οποίο δημιουργήθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ίδιο “Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων” πραγματοποιήθηκαν μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, 2  (δύο) Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness (World Guinness Record) στην ανακύκλωση συσκευασιών, αποτελώντας το πρώτα αντίστοιχα ρεκόρ Guinness στην Ευρώπη!|

Το πρώτο ρεκόρ αφορούσε στη συλλογή και ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών (συλλέχθηκαν 134.972 κιλά γυάλινων συσκευασιών) και το δεύτερο αφορούσε στη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών (συλλέχθηκαν 54.275 κιλά πλαστικών συσκευασιών).
Το σύνολο της μοναδικής προσπάθειας για τη δημιουργία 2 (δύο) νέων παγκόσμιων ρεκόρ Guinness (World Guinness Record) αποτυπώνεται στα σχετικά οπτικοακουστικά υλικά που είναι διαθέσιμα στα link:
  1. «Περισσότερα γυάλινα μπουκάλια που συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα» https://www.youtube.com/watch?v=np3sLQpjuvY
  2. «Περισσότερα πλαστικά μπουκάλια που συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα» https://www.youtube.com/watch?v=LC3U2K-r3wo
Η προσπάθεια συνεχίζεται καθημερινά με εκατοντάδες ανακυκλωτές που ανακυκλώνουν χιλιάδες συσκευασίες στα Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και στα Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
 
…γιατί η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορεί στον τομέα της ανακύκλωσης!