BIOCLIMA: Πιστοποιημένο σύστημα θερμομόνωσης από την KRAFT PAINTS

6.014 επισκέψεις στο άρθρο

Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης με το Πιστοποιημένο σύστημα Εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA από την KRAFT PAINTS.

Η σειρά BIOCLIMA® αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας νέας ανθρωποκεντρικής και περιβαλλοντικής αρχιτεκτονικής κουλτούρας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξοικονόμηση χρημάτων και ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω μείωσης των εκπομπών CO2 έως και 50%. Σχεδιάστηκε με γνώμονα την ελληνική πραγματικότητα, που είναι πλούσια σε μικροκλίματα και αρχιτεκτονική παράδοση.

Πρόκειται για έξυπνα συστήματα ικανά να ανταποκρίνονται στις κλιματικές και περιβαλλοντολογικές μεταβολές, καθώς είναι σε θέση να περιορίζουν τους ρύπους, να συμβάλλουν στην υγιεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, να παρέχουν στεγανότητα, να αυξάνουν τη θερμική χωρητικότητα και την εν γένει ενεργειακή συμπεριφορά του κτηρίου. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Η Εξοικονόμηση Ενέργειας αποτελεί σήμερα θέμα ζωτικής σημασίας, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της εξοικονόμησης πόρων, όσο και για την μείωση του κόστους που δαπανούμε για ψύξη ή θέρμανση.

Όσον αφορά τον οικοδομικό κλάδο και τις κτηριακές κατασκευές που υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα, η κατάσταση της προστασίας των οικημάτων από το ψύχος του χειμώνα και το θέρος του καλοκαιριού είναι εξαιρετικά ελλιπής λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο σχεδόν το 58% των κατοικούμενων σπιτιών της Ελλάδας διαθέτει μια οποιουδήποτε είδους θερμομόνωση ενώ περίπου το 40% δεν διαθέτει απολύτως καμία! (Πηγή: Ελληνική Στατιστική Αρχή).

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 3 εκατομμύρια κτήρια χωρίς καθόλου θερμομόνωση. Αν προστεθεί και το γεγονός της πλημμελούς εφαρμογής θερμομόνωσης στα ήδη κατασκευασμένα κτίρια ακόμα και των τελευταίων ετών καθώς και της γήρανσης ή θερμομονωτικής αποδυνάμωσης ορισμένων ευπαθών υλικών αυτής, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ένα σημαντικό ποσοστό του προβλήματος ενεργειακής εξοικονόμησης οφείλεται στην κτηριακή δομή της χώρας.

Πιστή στην φιλοσοφία της η KRAFT Paints του ομίλου Druckfarben Hellas Α.Ε.Β.Ε. συνεχώς αναπτύσσει και παράγει καινοτόμα προϊόντα και συστήματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του πελάτη. Ένα από αυτά είναι η ολοκληρωμένη οικογένεια συστημάτων ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA της KRAFT το οποίο προσφέρει πλέον την πιο ολοκληρωμένη σειρά πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης CLIMAtotal με 92 πιστοποιημένους συνδυασμούς υλικών ως σύστημα, με ευρωπαϊκή πιστοποίηση κατά ETAG004 (αρ. ΕΤΑ 10/0122). Οι συνδυασμοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μονωτικά υλικά (EPS – διογκωμένη πολυστερίνη γραφιτούχα ή μη, XPS – εξηλασμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακα), βασικά υλικά (οργανικά και ανόργανα) και τελικά επιχρίσματα (ακρυλικά, ελαστομερή, σιλοξανικά, γρανιτοσοβάδες και ενεργειακά) σε μεγάλη ποικιλία κοκκομετριών από 0.4mm έως και 2.5mm, που ταιριάζουν σε όλα τα υποστρώματα κατασκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την KRAFT Paints πατήστε εδώ.