BIOENERGY FORUM 2019 με θέμα «Βιοοικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη»

1.558 επισκέψεις στο άρθρο

Το BIOECONOMY & BIOENERGY FORUM 2019, με θέμα «Βιοοικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη – Εορτασμός της Ελληνικής Ημέρας Βιοενέργειας (Bioenergy Day Greece)» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Συνεδρίων, του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα και φιλοξενία του Εργαστηρίου και του ΠΜΣ Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και του ΔΔΠΜΣ Βιοοικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης “Master in Bioeconomy and Sustainable Development” σε συνεργασία με την ΕΛΕΑΒΙΟΜ, το ΕΚΕΤΑ, το ΚΑΠΕ, το Bioenergy News, την Core Innovation και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Enabling.

Λίγα λόγια για την ημερίδα:
Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη, μέσα από τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων, στελεχών επιχειρήσεων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, των προοπτικώνκαλών πρακτικώνεφαρμογώνχρηματοδοτικών εργαλείων και ευκαιριών ανάπτυξης στον ευρύτατο κλάδο της Βιοοικονομίας. 
 
Ευρωπαϊκή & Ελληνική Ημέρα Βιοενέργειας: 
Η Βιοενέργεια προβάλλεται μέσω της πανευρωπαϊκής ενημερωτικής εκστρατείας “European Bioenergy Day” η οποία αναδεικνύει τη συμβολή και το μερίδιο της Βιοενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε., όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η εκστρατεία υποστηρίζεται από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Βιοενέργειας “Bioenergy Europe”.
 
Η «Ελληνική Ημέρα Βιοενέργειας» είναι για φέτος η 3η Δεκεμβρίου, καθώς η χώρα μας καταγράφει 29 ημέρες βιοενέργειας για το «ενεργειακό ημερολόγιο» του 2019. Με αφετηρία τον εορτασμό των «Ημερών Βιοενέργειας», αναλύονται κατά την εκδήλωση σημαντικές εξελίξεις και ξεδιπλώνονται ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις γύρω από την αειφόρο παραγωγή Βιοενέργειας.