Το αποτέλεσμα σας ανταμείβει!

Βάψτε τα πασχαλινά αυγά με φυτικό τρόπο!

Διαβάστηκε από 2430 αναγνώστες -

Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείτε τεχνητές χρωστικές ουσίες για να δημιουργήσετε όμορφα χρωματιστά αυγά το Πάσχα. Δείτε πως μπορείτε να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με φυσικό οικολογικό τρόπο.

 
Τα τρόφιμα και τα μπαχαρικά, όπως τα παντζάρια, τα κρεμμύδια,  τα μούρα και η πάπρικα μπορούν να χρησιμεύσουν ως φανταστικές εναλλακτικές λύσεις φυσικής χρωστικής ουσίας. 
Οποιοδήποτε τρόφιμο που λερώνει τα ρούχα σας ή τα χέρια σας κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει για μια αποτελεσματική βαφή αβγών.
Γίνετε δημιουργικοί και  δοκιμάστε μια εντελώς νέα πασχαλινή αυγοβαφή, χωρίς τεχνητά χρώματα.
 
Βήμα 1
Βράστε άσπρα αυγά, τοποθετώντας τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Στραγγίξτε τα αυγά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 2

Σκουπίστε το εξωτερικό των βραστών αυγών με λευκό ξύδι. Αυτό θα βοηθήσει το αυγό να απορροφήσει το χρώμα.
Βήμα 3
Βυθίστε τα αυγά στο χρωστικό υγρό (βλέπε παρακάτω για οδηγίες και ιδέες για τη δημιουργία φυσικό χρώμα). Για πιο διακριτικά βαμμένα αυγά, κρατήστε τα αυγά βυθισμένα για 2 έως 10 λεπτά. Για μια πιο ζωντανή απόχρωση, μουλιάστε τα αυγά από τη μια μέρα στην άλλη.
Βήμα 4 
Αφαιρέστε τα αυγά από το χρωματισμό υγρό όταν έχουν φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς πριν αφαιρέσετε αυτοκόλλητα ή ταινίες που ίσως έχετε προσθέσει.
Βήμα 5
Τα αυγά που είναι βαμμένα με φυσικό χρώμα έχουν ένα ματ φινίρισμα από ότι τεχνητά βαμμένα αυγά. Αν θέλετε να δημιουργήσετε πιο γυαλιστερά αυγά, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να τρίψετε ελαφρά με φυτικό λάδι ή ορυκτέλαιο το εξωτερικό των αυγών.

Τι να χρησιμοποιήσετε ως φυσικές χρωστικές ουσίες:
Για μωβ-μπλε αυγά: Βράζουμε 1 κεφάλι κόκκινο λάχανο σε 4 φλιτζάνια νερό για 30 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε τα αυγά.
Για καφέ αυγά: Μουλιάζουμε τα αυγά σε δυνατό μαύρο καφέ.
Για πράσινα αυγά: Βράζουμε 4 φλιτζάνια σπανάκι σε 4 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε τα αυγά.
Για μπλε-γκρι αυγά: Βράστε 1 φλιτζάνι βατόμουρα σε 4 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε τα αυγά.
Για κίτρινα αυγά: Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας κουρκούμη σκόνη σε 4 φλιτζάνια νερό μέχρι να διαλυθεί. Σβήστε τη φωτιά και βουτήξτε τα αυγά.
Για πορτοκαλί αυγά: Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε 4 φλιτζάνια νερό μέχρι να διαλυθεί. Σβήστε τη φωτιά και βουτήξτε τα αυγά.
Για ροζ αυγά: Βράζουμε 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα παντζάρια σε 4 φλιτζάνια νερό για 35 λεπτά.Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε τα αυγά.

Ένας εναλλακτικός τρόπος που θα σας χαρίσει εντυπωσιακό αποτέλεσμα, είναι να αποτυπώσετε στα αυγά λουλούδια και φυτά την αρεσκείας σας. Το επόμενο βίντεο περιγράφει τον απλό αυτό τρόπο.  Το μόνο μου σας χρειάζεται είναι τα λουλούδια και τα φυτά και μια λεπτή κάλτσα, ώστε να τα φυλακίσετε πάνω στο αυγό και με το βράσιμο να αποτυπωθεί το σχέδιο τους.

Δείτε το video εδώ.


 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ