Βελτιώνεται το πλαίσιο διαχείρισης των ΑΕΚΚ στην ΟΕΔΑ Φυλής

Βελτιώνεται το πλαίσιο διαχείρισης των ΑΕΚΚ στην ΟΕΔΑ Φυλής

  • Βελτιώνεται το πλαίσιο διαχείρισης των ΑΕΚΚ στην ΟΕΔΑ Φυλής
  • Βελτιώνεται το πλαίσιο διαχείρισης των ΑΕΚΚ στην ΟΕΔΑ Φυλής

Βελτιώνεται το πλαίσιο διαχείρισης των ΑΕΚΚ στην ΟΕΔΑ Φυλής

(26/07/2024)

- Με στόχο την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης
- Τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος
- Απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των αναγκών του ΧΥΤΑ με γαιώδη υλικά για την χωματοκάλυψη των κυττάρων

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ κ. Χ. Σιάτρα, και των εκπροσώπων όλων των εγκεκριμένων Συλλογικών Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής. Κατά την συνάντηση αυτή ανταλλάχθηκαν σκέψεις και απόψεις και οι εκπρόσωποι των ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν θέσεις και προτάσεις για την αναβάθμιση της συνεργασίας, θέτοντας στη διάθεση της Περιφέρειας την εμπειρία, την τεχνική επάρκεια και τον θεσμικό τους ρόλο στη διαχείριση των ΑΕΚΚ.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας κοινής προσπάθειας, με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων για τη βελτίωση του πλαισίου της διαχείρισης των ΑΕΚΚ στην ΟΕΔΑ Φυλής, τη διαφύλαξη της αποτελεσματικής και εύρυθμης λειτουργίας του, την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ και κατά συνέπεια τη μείωση του ποσοστού ταφής των υπολειμμάτων, αλλά και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των αναγκών του ΧΥΤΑ με γαιώδη υλικά για την χωματοκάλυψη των κυττάρων. 
 

Τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ, αφού διαβεβαίωσαν ότι αιτία αναστολής από κοινού της αποστολής υπολειμμάτων Μονάδων αποτέλεσε η πρόθεση των ΣΣΕΔ για την επί «ίσοις όροις» αντιμετώπιση των συνεργαζόμενων εγκαταστάσεων, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ουσιώδη συμβολή του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ κ. Σιάτρα καθώς και των στελεχών του για τα σημαντικά βήματα βελτίωσης που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στους ανωτέρω άξονες λειτουργίας του ΧΥΤΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αυτής, είναι κοινός στόχος και οι φορείς ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ αποτελούν αρωγούς στην προσπάθεια της Περιφέρειας προς αυτήν την κατεύθυνση.