Βραβείο «Καινοτομίας & Τεχνολογίας»

1.747 επισκέψεις στο άρθρο

Βραβείο «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στην Πλατφόρμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Followgreen.

Η Δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης www.followgreen.gr, διακρίθηκε με το 5ο βραβείο στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ανάμεσα σε 331 συμμετοχές.  
 
Το followgreen απευθύνεται στους δήμους και αποτελεί ένα εργαλείο για την επιβράβευση των πολιτών που επαναχρησιμοποιούν ή ανακυκλώνουν σε τοπικό επίπεδο. Οι δύο βασικές του λειτουργίες είναι οι εξής:
 
  • Οι πολίτες  δημιουργούν λογαριασμό και κερδίζουν πόντους μέσω online εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση και μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που κάνουν στον δήμο τους.
  • Οι πολίτες εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε ειδικές παροχές - εκπτώσεις προϊόντων/υπηρεσιών των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων ή τους δωρίζουν σε σχολεία στο πλαίσιο σχολικών διαγωνισμών ανακύκλωσης.
 
Το Followgreen αποτελεί μια καινοτόμο περιβαλλοντική δράση με συμμετοχή πολιτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και σχολικών μονάδων που μέχρι σήμερα έχει επιτύχει: 5% πληθυσμιακή κάλυψη σε επίπεδο χώρας, ενεργοποίηση 40.000 μαθητών σε σχολικές δράσεις ανακύκλωσης κάθε έτος, 70.000 εκπαιδεύσεις κάθε μήνα και 7.000 δημοτικά μέλη σε 11 Δήμους.