Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

1.630 επισκέψεις στο άρθρο

Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης για τη Δημοτική Πλατφόρμα Επιβράβευσης της Ανακύκλωσης Followgreen.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου, η Τελετή Απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018, που διοργάνωσε για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY.
 
Η Δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης followgreen.gr, διακρίθηκε με Βραβείο στην κατηγορία «Επικοινωνιακού Προγράμματος Περιβαλλοντικού Χαρακτήρα», στο πλαίσιο της ενότητας «Βραβεία Επιχειρήσεων».
Η διαδικτυακή πλατφόρμα followgreen.gr αναπτύχθηκε από την ΕΠΤΑ Α.Ε. Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων σε συνεργασία με την εταιρία Πληροφορικής Omniworks, και αφορά στη λειτουργία μίας ψηφιακής εφαρμογής για «έξυπνες» πόλεις και κοινότητες που συνδέει τον Δήμο με πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης.
Σύμφωνα με την πρόταση οι κύριοι λόγοι απονομής του βραβείου στην πλατφόρμα συνοψίζονται ως εξής:
  • Ο Δήμος αποκτά ένα εργαλείο για να επιβραβεύει τους ευαισθητοποιημένους σε θέματα ανακύκλωσης, παρέχοντάς στους πολίτες εκπτώσεις σε τοπικές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις του ίδιου του Δήμου.
  • Με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, οι πολίτες και οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση και μαθαίνουν να ανακυκλώνουν στην πράξη.
  • Τα σχολεία γίνονται πρωταγωνιστές στην ανακύκλωση του Δήμου.
  • Η τοπική αγορά ενισχύεται και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή μέσω της πλατφόρμας του Δήμου.