4 κιλά πλαστικές σακούλες σε στομάχι φάλαινας!

Διαβάστηκε από 3592 αναγνώστες -

Στο στομάχι αυτής της φάλαινας στη Σκωτία, βρέθηκαν 4 κιλά πλαστικές σακούλες καθώς και άλλα πλαστικά υπολείμματα.

 
Οι επιστήμονες ανέκτησαν  τέσσερα κιλά πλαστικών σακουλών από το στομάχι μιας φάλαινας που βρέθηκε πεθαμένη στο Skye.
Οι σακούλες βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της  νεκροψίας που έγινε την επόμενη ημέρα από  το θάνατο της  φάλαινας στο Scottish Marine Stranding Scheme (SMASS).
Το SMASS με έδρα στην Ινβερνές αναλαμβάνει μεταθανάτια εξετάσεις σε θαλάσσια ζώα, όπως φάλαινες, δελφίνια και καρχαρίες, για να ανακαλύψουν γιατί πέθαναν. Η κυνηγετική φάλαινα του ενήλικου αρσενικού Cuvier, με μήκος 6m, φαινόταν να είναι σε καλή κατάσταση εξωτερικά.
Ωστόσο, όταν η SMASS πραγματοποίησε την εξέταση τους, βρήκαν τις σακούλες και τα άλλα πλαστικά απορρίμματα σε κάθε μέρος του στομάχου.
Η εσωτερική βλάβη στη φάλαινα περιελάμβανε ερεθισμένο και φλεγμονώδες στομάχι και εντερικές πληγές.
Ένας εκπρόσωπος της SMASS δήλωσε: «Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι η πλαστική “πρόσκρουση” ήταν πολύ σημαντική και πιθανότατα πολύ επώδυνη.»
"Περίπου ένα χρόνο αργότερα, μια άλλη φάλαινα του Cuvier ζωντανεύει δυτικά του Μπέργκεν, στη Νορβηγία. Το ζώο αυτό βρέθηκε, επίσης, ότι έχει απορροφήσει ένα σημαντικό αριθμό πλαστικών σακουλών αρκετό για να σχηματίσει ένα χώρο που καταλαμβάνει μάζα στο στομάχι, εμποδίζοντας την πέψη και οδηγώντας στη λιμοκτονία του ζώου. "
 
H εξάρτηση που έχουμε αναπτύξει με το πλαστικό μίας χρήσης έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δες εδώ πώς μπορείς να συμμετέχεις στη λύση που προτείνει η Greenpeace --> act.gp/2umbsu7
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ