Carrier: το περιβάλλον στο επίκεντρο της στρατηγικής

2.080 επισκέψεις στο άρθρο

H Carrier, παγκόσμιος ηγέτης στη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό (HVAC), αποδεικνύει έμπρακτα ότι το περιβάλλον αποτελεί το επίκεντρο της στρατηγικής της και δεσμεύεται να παρέχει λύσεις που προστατεύουν το περιβάλλον.

H Carrier, παγκόσμιος ηγέτης στη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό (HVAC), αποδεικνύει έμπρακτα ότι το περιβάλλον αποτελεί το επίκεντρο της στρατηγικής της και δεσμεύεται να παρέχει λύσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φθοριούχα αέρια.
 

Πρόσφατα επιβεβαίωσε τη μετάβασή της προς ψυκτικά μέσα HFO, με χαμηλό Δυναμικό Υπερθέρμανσης του Πλανήτη (GWP - Global Warming Potential), για μια μεγάλη κατηγορία προϊόντων κεντρικού κλιματισμού και ταυτόχρονα κατάφερε να μειώσει σημαντικά τη ποσότητα φόρτισης των προϊόντων της με ψυκτικό μέσο, η οποία αγγίζει μέχρι και το 50% τα τελευταία πέντε χρόνια, στην Ευρώπη.
 
Συγκεκριμένα, για τις ελικοειδείς (screw) ψυκτικές μονάδες και τις αντλίες θερμότητας η Carrier επέλεξε το ψυκτικό μέσο HFO R-1234ze για να αντικαταστήσει το HFC R-134a.
Σύμφωνα με την 5η Έκθεση Αξιολόγησης της Διεθνούς Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC International Panel for Climate Change), το R-1234ze(E) δεν επηρεάζεται από τους περιορισμούς του κανονισμού της ΕΕ για τα φθοριούχα αέρια, ούτε από την Τροπολογία του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ (Τροπολογία Κιγκάλι) για τα φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου. Το νέο ψυκτικό αποτελεί μέλος της οικογένειας PUREtec™, των ψυκτικών μέσων της Carrier με μεγάλη διάρκεια ζωής. Η Carrier ήταν η πρώτη που παρουσίασε την τελευταία γενιά ψυκτών AquaForce® με ψυκτικό PUREtec™ πριν από τρία χρόνια. Τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας βελτιώνουν την απόδοσής τους κατά μέσο όρο 10%, υπερβαίνουν ήδη τις απαιτήσεις του Eco-design 2021 και πληρούν τις απαιτήσεις της Τροπολογίας Κιγκάλι για το 2036. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχουν εγκατασταθεί περισσότερες από 300 μονάδες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με πάνω από 2 εκατομμύρια συνολικές ώρες λειτουργίας με αποδεδειγμένη αξιοπιστία -που αποτελεί βασική αξία της Carrier. Επιπλέον, η Carrier επέλεξε το HFO R-1233zd(E) ως το προτιμώμενο ψυκτικό μέσο μακράς διάρκειας για τις φυγοκεντρικές (centrifugal) ψυκτικές μονάδες. Με το δείκτη GWP να ισούται με 1, ούτε αυτό επηρεάζεται από τους κανονισμούς για τα φθοριούχα αέρια. Το συγκεκριμένο ψυκτικό μέσο χρησιμοποιείται στη σειρά AquaEdge® 19DV της Carrier με μεγάλη επιτυχία. Για τις σπειροειδείς (scroll) ψυκτικές μονάδες και αντλίες θερμότητας, η τρέχουσα τεχνολογία συμπιεστών δεν είναι συμβατή με τα ψυκτικά μέσα HFO χαμηλού GWP. Έτσι η Carrier αναπτύσσει μία πλήρη γκάμα προϊόντων ψύξης και θέρμανσης με ψυκτικά μέσα HFC μεσαίου GWP που όχι μόνο θα συμμορφώνονται αλλά και θα υπερβαίνουν τις απαιτήσεις απόδοσης του Eco-design 2021. Αυτές οι γκάμες, οι οποίες αναμένεται να παρουσιαστούν πολύ σύντομα, θα παρέχουν βελτιστοποιημένη ενεργειακή απόδοση, ενώ παράλληλα θα παρέχουν την ίδια ευελιξία θερμοκρασίας λειτουργίας με τις 1/2 μονάδες που λειτουργούν με το R-410A. Ως ηγέτης της τεχνολογίας στον κλάδο της θέρμανσης, του εξαερισμού και του κλιματισμού, με ποικίλες σειρές ψυκτικών μονάδων, η Carrier επιδιώκει μακροπρόθεσμη τεχνολογική ανάπτυξη των προϊόντων της με το μικρότερο περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο στον πλανήτη και επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα.